Νέο θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Νέο θανατηφόρο ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, το δεύτερο μέσα στον Αύγουστο, συνέβη χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Νεκρός είναι ένας 25χρονος εργαζόμενος από το Νέο Κόκκινο, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, χθες, λίγο μετά τη 1 μ. μ., ομάδα εργαζομένων προσέγγισε ένα καζάνι που είχε παρουσιάσει πρόβλημα προ εβδομάδας για να το αδειάσει. Το καζάνι, όμως, τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζομένους. Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας προχώρησε στη σύλληψη επτά στελεχών του εργοστασίου, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης. Η αγανάκτηση των εργαζομένων είναι μεγάλη, καθώς στις 2 Αυγούστου, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στην υψικάμινο, ένας 36χρονος εργάτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Κωστής Μουσουρούλης, εξέδωσε εντολή προσωρινής σφράγισης των πέντε ηλεκτροκαμίνων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Βούληση του ΥΠΑΝ «είναι να γίνει οριζόντιος και κάθετος έλεγχος σε κάθε επίπεδο για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος».

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει καταρρακωθεί σε τέτοιο βαθμό από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε αδυνατεί να παίξει τον ρόλο του», κατήγγειλε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ το ΚΚΕ κάλεσε την εργατική τάξη να αντιδράσει «στο νέο στυγνό έγκλημα που έγινε στη Λάρκο». Να εξετάσει η Κομισιόν τα επαναλαμβανόμενα δυστυχήματα στη ΛΑΡΚΟ ζήτησε με επείγουσα ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή