Διαδικαστικό «σταυρόλεξο» στην πορεία προς τις κάλπες

Διαδικαστικό «σταυρόλεξο» στην πορεία προς τις κάλπες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσεπίλυτο αποδεικνύεται για τη Νέα Δημοκρατία το οργανωτικό και πολιτικό στοίχημα της εκλογής του νέου προέδρου από τη βάση. Η οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο, που θα συνεδριάσει απόψε στις 20.00, καλείται να απαντήσει τόσο για τον χρόνο όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Την ίδια στιγμή, δεν λείπουν οι αιχμές, με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη να επαναλαμβάνει, χθες, τις ενστάσεις του και τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο να αμφισβητεί την ισχύ της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, αφήνοντας, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, ανοικτό παράθυρο για μία δική του υποψηφιότητα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναμένεται να αποστείλει σήμερα στους τέσσερις υποψηφίους κείμενο θέσεων για την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Η Ρηγίλλης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με εταιρείες για την ηλεκτρονική υποστήριξη της on line ψηφοφορίας, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για το στήσιμο κάλπης την 6η Δεκεμβρίου, στην επέτειο του θανάτου του Αλ. Γρηγορόπουλου. Η οργανωτική επιτροπή επιδιώκει επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε οι κάλπες να στηθούν στις 29 Νοεμβρίου, με τον 2ο γύρο να τοποθετείται το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει αποκλεισθεί και η 6η του μήνα. Εξάλλου, μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις τα προηγούμενα 24ωρα, ο κ. Μεϊμαράκης «ξαναχτύπησε» χθες επιμένοντας στη θέση να υπάρχουν κλειστοί κατάλογοι εκλογής και να «μην ψηφίζουν οι περαστικοί».

Ο πρώην γραμματέας του κόμματος ζήτησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Δ. Σιούφα, την οποία ο τελευταίος αρνήθηκε προτείνοντας στον κ. Μεϊμαράκη να διατυπώσει τις ενστάσεις του στην επιτροπή. Ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε την πρόταση, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία επιτροπή από την οποία ενδεχομένως χρειαστεί να αποχωρήσει, αν είναι υποψήφιος. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έλαβε εκ νέου θέση υπέρ της κ. Μπακογιάννη. «Ο Σαμαράς μού έκλεισε την πόρτα, ο Αβραμόπουλος είναι φίλος μου, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι Κρητικός και με βάση τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες αυτή είναι η θέση μου (σ. σ. υπέρ της κ. Μπακογιάννη)» σημείωσε. Εκ παραδρομής στο χθεσινό φύλο αποδόθηκε στον Αντ1, αντί του ορθού Alpha, η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή