Ο Δήμος Αθηναίων, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και τα σενάρια

Ο Δήμος Αθηναίων, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και τα σενάρια

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία που φέρνει η ανάδειξη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος πυροδοτεί ήδη σενάρια όχι μόνον για την «επόμενη», αλλά και για τη… «μεθεπόμενη» ημέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά έχει ανοίξει μια πρώτη συζήτηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2010, που -υπό κανονικές συνθήκες- θα είναι και το πρώτο, κρίσιμο εκλογικό τεστ για τη νέα ηγεσία.

Τα σενάρια αυτά δεν είναι ανεξάρτητα και από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., καθώς παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, το κλίμα για τον δεύτερο στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος είναι βαρύ. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες φέρουν τον κ. Σαμαρά να εξετάζει το ενδεχόμενο το χρίσμα να δοθεί στον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, εκδοχή που δεν φαίνεται να απορρίπτει ο Αχαιός πολιτικός. Μιλώντας χθες (99,5) ο κ. Σπηλιωτόπουλος αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση για «καρέκλες» κατά την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, δήλωσε ωστόσο έτοιμος να υπηρετήσει το κόμμα απ’ οποιοδήποτε αξίωμα. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η επιλογή Σπηλιωτόπουλου ικανοποιεί σειρά συνθηκών, όπως η ανανέωση και η de facto «ενότητα» του κόμματος, αφού με την αξιοποίηση ενός στελέχους που τάχθηκε με την κ. Μπακογιάννη περιορίζεται σημαντικά και το ενδεχόμενο «αντίδρασης» από τμήματα του μηχανισμού της πρώην υπουργού στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, βουλευτές δεν κρύβουν την επιθυμία τους να εξευρεθεί υποψήφιος εξ αυτών που τάχθηκαν εξαρχής στο πλευρό του κ. Σαμαρά, «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση εν ενεργεία βουλευτών.

Η Θεσσαλονίκη

Ως προς τις εξελίξεις στη συμπρωτεύουσα, αυτές μοιάζουν να είναι σε πλήρη συνάρτηση με τη βούληση του, τρίτου της κούρσας, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Σαμαράς έχει προαναγγείλει ότι θα συναντηθεί με τον νομάρχη της Θεσσαλονίκης και θεωρείται δεδομένο ότι η άποψή του θα είναι βαρύνουσα. Ιδίως αν εκφράσει την επιθυμία να είναι ο ίδιος που θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή