Εκρηξη φυσικού αερίου διέλυσε πολυκατοικία

Εκρηξη φυσικού αερίου διέλυσε πολυκατοικία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΕΓΗ. Μιά πενταώροφη πολυκατοικία, στο ιστορικό κέντρο της Λιέγης, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος έπειτα από έκρηξη φυσικού αερίου τα ξημερώματα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι ένοικοι. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα χαλάσματα ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, το οποίο είναι, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, καλά στην υγεία του. Υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι στα χαλάσματα βρίσκεται τουλάχιστον ένας ακόμα εγκλωβισμένος, ενώ δεν έχει καταστεί σαφής ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν στο κτίριο τη στιγμή της έκρηξης. Ο δήμαρχος της Λιέγης, κ. Βίλι Ντεμεγιέρ, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα η κατάρρευση του κτιρίου οφείλεται σε έκρηξη που συνέβη στο δίκτυο παροχής αερίου. Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου είχε ενεργοποιηθεί επανειλημμένα ο συναγερμός της παροχής αερίου, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα ή διαρροή στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά και μαύρος πυκνός καπνός έβγαινε από τα παράθυρα του τελευταίου ορόφου. Επίσης, εξαιτίας της μεγάλης ισχύος της έκρηξης έσπασαν όλοι οι υαλοπίνακες στα παράθυρα του δημαρχείου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου εκατό μέτρα από το κτίριο που κατέρρευσε. Ολο το κέντρο της Λιέγης καλύφθηκε από λεπτή σκόνη μετά την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε γειτονικά κτίρια και καταστράφηκαν πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή.

Δωρεάν φιλοξενία στους αστέγους

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λιέγης τόνισε ότι περισσότερα από πενήντα άτομα που εκκένωσαν το κτίριο μεταστεγάστηκαν σε ασφαλή καταλύματα, κοντά σε φίλους ή συγγενείς, ενώ ένα γειτονικό ξενοδοχείο προσέφερε δωρεάν φιλοξενία στους αστέγους της πολυκατοικίας. Αμεσα στήθηκε σε εκκλησία, κοντά στην πολυκατοικία που κατέρρευσε, κέντρο έκτακτης ανάγκης για τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή του συμβάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή