Σαμαράς: «Κατώτερο των περιστάσεων το ΠΑΣΟΚ»

Σαμαράς: «Κατώτερο των περιστάσεων το ΠΑΣΟΚ»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι θα απαιτηθεί μακρύς χρόνος, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να κατορθώσει να περιορίσει το κόστος από την πρόσφατη γαλάζια διακυβέρνηση, καταλήγει η ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης, τέσσερις μήνες μετά την ανάδειξη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος. «Η φωνή του κόμματος δεν ακούγεται από τους πολίτες, θα χρειασθεί προσπάθεια και χρόνος, ενδεχομένως και πέραν του συνεδρίου, τον Ιούνιο», σημείωνε χαρακτηριστικά κομματικό στέλεχος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Η όχι καλή εικόνα της Ν.Δ. δεν αποδίδεται μόνον στα «βαρίδια» του παρελθόντος, αλλά και στην περιορισμένη παρεμβατικότητα του νέου σχήματος των τομεαρχών. Διόλου τυχαία, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε χθες συστάσεις στους «σκιώδεις υπουργούς» για μεγαλύτερη κινητικότητα τόσο εντός Βουλής όσο και στα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να προβληθούν οι θέσεις του κόμματος. «Ο πρόεδρος ζήτησε ακόμα πιο έντονη συμμετοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, εξηγώντας ότι αυτό αφορά τόσο στις εμφανίσεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο όσο και στην αρθρογραφία σε έντυπα.

Την ανάγκη να αναδειχθούν τα «νέα πρόσωπα» και να μην εμφανίζονται στα ΜΜΕ μόνον στελέχη των κυβερνήσεων Καραμανλή, είχε επισημάνει ο κ. Σαμαράς και προ λίγων εβδομάδων, κατά τη διάρκεια δείπνου με τους τομεάρχες. Πέραν, ωστόσο, από τις όποιες επιλογές των ΜΜΕ, στη Ρηγίλλης μοιάζει να έχει γίνει κατανοητό ότι κάποιοι από τους «τομεάρχες» του κόμματος δεν αποδίδουν και, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση περί ενδεχόμενου «ανασχηματισμού» της γαλάζιας σκιώδους κυβέρνησης.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Σαμαράς ανέβασε τους τόνους και με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στους τομείς της ασφάλειας όσο και της εθνικής άμυνας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Παράλληλα, επανέλαβε την κριτική για τους χειρισμούς Παπανδρέου ως προς τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να «μπλοφάρει», επικαλούμενος πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, τελικά, εγκλωβίστηκε σε μια λύση αρνητική για τη χώρα και την Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γ. Παπαστάμκος εξέφραζε εντελώς διαφορετική εκτίμηση από αυτή του κ. Σαμαρά δηλώνοντας (9,84) πως η συμφωνία στις Βρυξέλλες «είναι μια πάρα πολύ ικανοποιητική εξέλιξη για την Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών». Για τα εσωκομματικά, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών κ. Μαριέττα Γιαννάκου δήλωνε (Κανάλι 1) ότι «η Ν.Δ. έχει ανάγκη από όλα τα στελέχη της, δεν έχει την πολυτέλεια εσωτερικών συγκρούσεων» και εκτιμούσε πως «το 2006, ο Κακλαμάνης κατέβηκε με τη σημαία της Ν.Δ. και έτσι νομίζω ότι θα γίνει και τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή