Η θαυμαστή πορεία του Ικαρου από την Γ΄ τοπική στην Α1 μπάσκετ

Η θαυμαστή πορεία του Ικαρου από την Γ΄ τοπική στην Α1 μπάσκετ

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγγελόπουλος εναντίον Αγγελόπουλων στο μπάσκετ. Οχι, δεν πρόκειται για ενδοοικογενειακή διαμάχη. Απλώς ο Δαβίδ (ο Δημήτρης Αγγελόπουλος του Ικαρου – Εσπερου Καλλιθέας) θα «πολεμήσει» με τη σφεντόνα εναντίον του Γολιάθ, του πατέρα Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των γιων, Γιώργου και Παναγιώτη (Ολυμπιακός), που έχουν τα… πυρηνικά όπλα.

Ο Ικαρος (από το 1991, Ν. Σμύρνης, από το 2007 Καλλιθέας, μετά τη συγχώνευση με την ΑΕΚΤ, και από το καλοκαίρι του 2009 Ικαρος – Εσπερος, λόγω της ένωσης με τον Εσπερο Καλλιθέας, που είχε κατρακυλήσει στη Β΄ τοπική κατηγορία) πέτυχε από το 2001 έως φέτος ν’ ανέβει έξι κατηγορίες. Από την Γ΄ τοπική στην Α1, ως πρωταθλητής της Α2. Και αυτό έχοντας μόνο δύο προπονητές.

Ο 55χρονος Δημήτρης Αγγελόπουλος, πολιτικός μηχανικός και κατασκευαστής, ιδρυτικό μέλος του Ικαρου, επί περίπου 15 χρόνια πρόεδρός του και τώρα πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Ικαρου – Εσπερου, είναι (όσο κι αν οι παίκτες παίζουν και ο προπονητής καθοδηγεί) ο βασικός συντελεστής αυτού του μικρού θαύματος. Πώς;

«Με τη γνώση που είχα για το μπάσκετ, με μικρά οικονομικά μεγέθη για τέτοια πορεία και, στις χαμηλότερες κατηγορίες, με αρκετά παιδιά από τις υποδομές μας. Γενικά κρατάμε τους παίκτες μας. Δεν αλλάζουμε κάθε χρόνο. Στην Α2 είχαμε τη μισή ομάδα από παλαιότερα χρόνια. Το μπάτζετ μας δεν ήταν στα έξι υψηλότερα της Α2», λέει. Είχα πληροφορηθεί από ανθρώπους άλλων ομάδων της Α2 ότι ο Ικαρος είναι νοικοκυρεμένο σωματείο.

«Δεν έχουμε χρέη. Αντίθετα, πληρώσαμε και τα χρέη που είχε ο Εσπερος. Τα έσοδά μας προήλθαν από χορηγούς, δωρεές, 100.000 από την Πολιτεία και από τη συνδρομή μου. Για την Α1, αρχικά απαιτούνται 240.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, η εγγυητική επιστολή (πέρυσι ήταν 65.000) και τα έξοδα για να στηθεί η εταιρεία. Υπολογίζουμε ότι τα έσοδα από διάφορες πηγές θα είναι 500 χιλιάδες. Τα έξοδα δεν θα είναι πολύ υψηλότερα. Πιστεύω ότι του χρόνου δεν θα βρισκόμαστε στη θέση των ΚΑΕ, που χρωστούν. Θα κάνουμε συντηρητική διαχείριση, σεβόμενοι απόλυτα την οικονομική κρίση και την κατάσταση της χώρας. Οπως κάθε χρόνο, θα έχουμε χαμηλό προϋπολογισμό, τον οποίον θα μπορούμε να εκτελέσουμε».

Λέει ότι ο Ικαρος… ήλθε για να μείνει, παρότι δεν θα διασπαθίσει χρήματα. «Στόχος μας είναι η σωτηρία. Εχουμε ένα πλεονέκτημα: δεν χρωστάμε. Αν τηρηθούν οι νόμοι, οι ΚΑΕ που χρωστούν, πρέπει να ξεχρεώσουν, οπότε δύσκολα θα ενισχυθούν».

Ο Ικαρος θα συνεχίσει με προπονητή τον Αρη Λυκογιάννη.

«Δεν θ’ αλλάξουμε την προπονητική ομάδα. Είχαμε την τύχη αυτά τα εννέα χρόνια να διαθέτουμε δύο πολύ καλούς προπονητές. Πρώτα τον Κώστα Χαριτάτο, κι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο τον Αρη Λυκογιάννη», λέει ο κ. Αγγελόπουλος, που προσθέτει ότι θέλει να στηριχθεί σε Ελληνες παίκτες.

«Αν βρούμε Ελληνα ίδιας αξίας με ξένο, θα προτιμήσουμε τον Ελληνα, έστω κι αν είναι λίγο πιο ακριβός. Αλλά μερικές φορές οι ξένοι είναι πιο φτηνοί».

Υπάρχει ένα ερώτημα. Η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α1 ως Ικαρος – Εσπερος ή ως Ικαρος;

«Εχουμε δεχθεί, από την πρώτη ημέρα της συγχώνευσης, ανηλεείς επιθέσεις από 2 – 3 παράγοντες του Εσπερου, που ευθύνονται για την απαξία της ομάδας τους. Εκτιμώ απεριόριστα την ιστορία του Εσπερου και την προσφορά του στην κοινωνία. Ομως, για κάποιο λόγο, η συντριπτική πλειονότητα των υγιών ανθρώπων και φίλων του, που βρέθηκαν κοντά μας φέτος, ήταν και είναι ανενεργοί. Ετσι, έδωσαν το δικαίωμα τα δέκα τελευταία χρόνια σε 3 – 4 ανθρώπους ν’ απαξιώσουν την ιστορία του Εσπερου και να επιδιώξουν ν’ αλώσουν και τη φετινή ομάδα. Δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος στο σύνθημα της συγχώνευσης «Μια πόλη, μια ομάδα» με αυτούς τους ανθρώπους. Συνεπώς, εφόσον για τους δικούς του λόγους ο κόσμος του Εσπερου δεν τους αποβάλλει, το σύνθημα θα ταυτίζεται με όλες τις άλλες υγιείς δυνάμεις της Καλλιθέας», σχολιάζει ο κ. Αγγελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή