Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒCΟ Μαραντόνα επαινεί την έμπνευση του Μέσι

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα είπε ότι ο Λιονέλ Μέσι παίζει εξίσου καλά με τον ίδιο όταν ενέπνευσε την ομάδα να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Ερωτηθείς αν η φετινή διοργάνωση για τον Μέσι είναι πιθανό να εξελιχθεί όπως εκείνη του 1982, όταν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες ή όπως στο δοξασμένο 1986, η απάντηση του Ντιέγκο ήταν ξεκάθαρη: «Νομίζω ότι εκεί είναι. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος να λάμψει, αλλά να σταματήσουμε τις συγκρίσεις. Είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να φύγει με το στέμμα», είπε με σιγουριά ο κ. Μαραντόνα. Αν και ο 23χρονος Μέσι δεν έχει ακόμη σκοράρει στη διοργάνωση, έχει κάνει περισσότερα σουτ στο τέρμα από οποιονδήποτε άλλον παίκτη (20) και έχει δύο φορές βρει το δοκάρι, ενώ τροφοδοτεί συνεχώς τους συμπαίκτες του με ευκαιρίες.

Αs

Δίλημμα Ραούλ

Η δευτεραθλήτρια Γερμανίας Σάλκε υπολογίζει στον Ραούλ εν όψει του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μοίρα του Ραούλ μπορεί να βρίσκεται στη Γερμανία, λοιπόν, καθώς ο αρχηγός της Ρεάλ είναι στο στόχαστρο του συλλόγου του Γκέλσενκιρχεν, του οποίου ο προπονητής, ο Φέλιξ Μάγκατ, εκτιμά πολύ τον άσο των «μπλάνκος». Ετσι και ο Ραούλ θα έχει την ευκαιρία να εκπληρώσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα ανώτερου επιπέδου στο εξωτερικό. Η άλλη επιλογή για το νούμερο 7 της Ρεάλ παραμένει το πρωτάθλημα Μέιτζορ Λιγκ Σόκερ των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόσφατα πέρασε με την οικογένειά του λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη και οι φήμες για μεταγραφή στην ομάδα της πόλης, Ρεντ Μπουλ, οργίασαν.

L’ Εquipe

Σοβαρευθείτε!

«Παραφωνίες», «ντελίριο», «λαϊκισμός»… Με μια ανακοίνωση με όρους που συνήθως εντοπίζει κανείς σε κείμενα πολιτικού περιεχομένου, ο Εθνικός Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας (UNFP) δήλωσε: «Οι πολιτικές που ασκούνται έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα», μέσα «στο μεγάλο ξεγύμνωμα που ακολούθησε τον αποκλεισμό της εθνικής Γαλλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο» και καλεί: «Προσπαθήστε να μείνετε στο πλαίσιο της λογικής!». Η ανακοίνωση έχει τίτλο: «Ποιος κοροϊδεύει ποιον;» και στηλιτεύει τις παρεμβάσεις των πολιτικών λέγοντας: «Οι κουβέντες των πολιτικών το μόνο που κάνουν είναι να ανησυχούν τους ψηφοφόρους τους».

Δεν το παρατούν

Το όνειρο των Νοτιοαφρικανών να ζήσουν και στο ποδόσφαιρο το παραμύθι που έζησαν στην πραγματικότητα με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ράγκμπι το 1995 έσβησε, ενώ δεν είχε ποτέ και πολλές πιθανότητες πραγματοποίησης. Ωστόσο, οι κάτοικοι της χώρας που διοργανώνει το μεγάλο τουρνουά δεν θέλουν να καταβληθούν, επιθυμώντας να χαρούν τη σπουδαία γιορτή που φιλοξενούν: «Ο αποκλεισμός αυτός δεν πρόκειται να μειώσει τον ενθουσιασμό μας. Παραμένουμε υπερήφανοι και η συνεχιζόμενη προσέγγιση μεταξύ λευκών και μαύρων στη χώρα πρέπει να συνεχιστεί. Τελικά, το σημαντικότερο πράγμα είναι αυτό», δήλωσε ένας Νοτιοαφρικανός φίλαθλος. «Οι περισσότεροι, βέβαια, θα στραφούν τώρα στη Βραζιλία, που είναι η δημοφιλέστερη ομάδα εδώ, στη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή