Περί αισθητικής και ηθικής στην Τέχνη

Περί αισθητικής και ηθικής στην Τέχνη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ενα διήμερο συνέδριο για την αισθητική και την ηθική που ξεκινά σήμερα στο Αμφιθέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, είναι η πρώτη πρωτοβουλία της οργάνωσης Against All Odds στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται με επιτυχία σε πολλά μέρη του κόσμου. H AAO είναι μια δεξαμενή σκέψης, ένα κανάλι διακίνησης ιδεών που θα μετουσιώνονται σε δράσεις. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να διασυνδεθεί η αρχιτεκτονική με τους πυλώνες της οικολογίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού έτσι ώστε να δοθεί λύση σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Φέτος το ΑΑΟ έχει καταρτίσει μια σειρά δράσεων που διαπνέονται από οικουμενικότητα στην αντίληψη αλλά από την εντοπιότητα στην εφαρμογή. Τους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί ένα επιστημονικό συνέδριο, ακαδημαϊκά εργαστήρια και εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη.

Το συνέδριο, του οποίου την επιμέλεια επωμίστηκε η εντεταλμένη καθηγήτρια του ΕΜΠ, Λίνα Στεργίου, θα εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούν η ηθική και η αισθητική. Ομιλητές είναι, μεταξύ άλλων, οι Μορίς Μπεναγιούν καθηγητής, συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ερευνητικού κέντρου CITU του Paragraphe Laboratory του Πανεπιστημίου Paris 8, new media artist, Ολε Μπούμαν, γενικός διευθυντής του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ντέιβιντ Κότινγκτον, καθηγητής της Ιστορίας Μοντέρνας Τέχνης του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, αναπληρωτής καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η Jilly Traganou, αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια ακαδημαϊκών υποθέσεων στο Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Parsons The New School for Design.

Συντονίζουν ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης και ο αρχιτέκτων Λόης Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή