Συμφωνία 45 εκατ. για 14 ακίνητα της Εμπορικής

Συμφωνία 45 εκατ. για 14 ακίνητα της Εμπορικής

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία από τις σπάνιες πλέον κινήσεις στην εγχώρια αγορά ακινήτων, η Εμπορική Τράπεζα προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενου από 14 ακίνητά της σε όλη τη χώρα. Ο αγοραστής αντί συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο έγινε γνωστό ότι πρόκειται για επενδυτή ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, που έχει δραστηριότητα στον κλάδο των ακινήτων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία δρομολογήθηκε ήδη από το 2010 και ολοκληρώθηκε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Οπως μάλιστα σημειώνει η ανακοίνωση της Εμπορικής Τράπεζας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω θετικές εξελίξεις, καθώς ο πλειοδότης αποσκοπεί στη δημιουργία επενδυτικού οχήματος στην ελληνική κτηματαγορά. «Η εν λόγω συμφωνία, η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί η Εμπορική Τράπεζα τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, εξασφάλισε θετικές αποδόσεις από το αξιοποιηθέν χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της και συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές» σημειώνει η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας.

Δεξαμενή ακινήτων

Με την εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα του τραπεζικού κλάδου στην παρούσα οικονομική συγκυρία, τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα έχουν θέσει σε τροχιά τη λύση που ακούει στο όνομα «αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας». Οντας εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών ακινήτων, οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν σημαντικά έσοδα από τη δεξαμενή αυτή, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις υποαποδίδει. Στο πλαίσιο αυτό, είναι λίαν πιθανό τις προσεχείς εβδομάδες και τους επόμενους μήνες να σημειωθούν ανάλογες συμφωνίες μεταξύ τραπεζών και ιδιωτών επενδυτών ή άλλων εταιρειών που ενδιαφέρονται για πραγματοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Το γεγονός δε ότι οι συναλλαγές γίνονται με τράπεζες εξουδετερώνει στην ουσία το θεωρητικά υψηλό ρίσκο της απόκτησης ακινήτων στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή