Χρήστος Τσάγκας, δημιουργικός ηθοποιός

Χρήστος Τσάγκας, δημιουργικός ηθοποιός

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Τσάγκας, συνιδρυτής, μαζί με τον αδελφό του Λάμπρο, του θιάσου «Παλκοσένικο» και του θεάτρου «Κνωσός». Στη διάρκεια της αξιόλογης δημιουργικής του πορείας σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής – ανάμεσά τους, ο Δημήτρης Χορν, η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη και η Αννα Συνοδινού.

Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης, του Θεάτρου της Νέας Ιωνίας κ. ά. Επιπλέον, συμμετείχε σε 27 κινηματογραφικές και 21 τηλεοπτικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Η δίκη των δικαστών» (1974), «Η φωτογραφία» (1986) και «Safe sex» (1999).

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την περασμένη Πέμπτη, οκτώ χρόνια μετά τον χαμό της κόρης του, σε τροχαίο. Ο θάνατός του εκτιμάται ότι προήλθε από παθολογικά αίτια, ενώ η κηδεία του ετελέσθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ανάληψη Βοιωτίας.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του γνωστού ηθοποιού, που «υπηρέτησε με ήθος το ελληνικό θέατρο», εξέφρασαν οι συντελεστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η θητεία του Χρήστου Τσάγκα στο ΚΘΒΕ ξεκίνησε το 1961 με τον Οιδίποδα Τύραννο και ολοκληρώθηκε 16 χρόνια αργότερα με την παράσταση «Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του ο Μάττη» του Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη και με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή