Επίθεση σε πρώην πρύτανη, με γιαούρτια και αυγά

Επίθεση σε πρώην πρύτανη, με γιαούρτια και αυγά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης. Συγκεκριμένα, γύρω στις 9 μ.μ., τέσσερα άτομα με τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες και μπροστά σε πλήθος κόσμου επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια στον πανεπιστημιακό.

Η επίθεση συνοδεύτηκε από χυδαίες φράσεις και απειλές λόγω των θέσεων που έχει πάρει ο κ. Γρυσπολάκης υπέρ των αλλαγών στα πανεπιστήμια. «Η τακτική τους είναι γνωστή, αφού εφαρμόστηκε και δοκιμάστηκε πρώτα στη φασιστική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο δε στόχος τους είναι η φίμωση κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας», ανέφερε ο κ. Γρυσπολάκης. Ο ίδιος, εμμέσως πλην σαφώς, «φωτογραφίζει» τους ηθικούς αυτουργούς. «Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το Ιδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες -που απαιτούν πάνω απ’ όλα ήθος- με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό», τονίζει. Και καταλήγει στη δήλωσή του: «Δεν θα τους περάσει όμως! Πρέπει να γνωρίζουν ότι η άσκηση της τρομοκρατίας αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους τους, καθώς και ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή