Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Ελληνες και πόσο διαφορετικές από σήμερα ήταν οι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο κατά τη βυζαντινή περίοδο; Τις επιστημονικές προσεγγίσεις καταθέτουν ιστορικοί της γαστρονομίας στο διεθνές συμπόσιο «Αρχαία ελληνική και βυζαντινή γαστρονομία», που αρχίζει αύριο στο νέο Μουσείο Οίνου του Κτήματος Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι. Οι ιστορικοί με ειδίκευση σε θέματα διατροφής αντλούν στοιχεία από ανασκαφικά ευρήματα και γραπτές πηγές.
Τι πράγματι έτρωγαν οι αρχαίοι και οι βυζαντινοί Ελληνες
19" χρόνος ανάγνωσης