Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν εκ νέου οι αυξανόμενοι προπηλακισμοί πολιτικών. Ο κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με πέτρες και πολιορκήθηκε από πολίτες στην Ηλιούπολη, έκανε λόγο για «πρώην τραμπούκους της Δεξιάς, που τώρα κάνουν τους προοδευτικούς» και «εγκάθετους» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε τον κ. Πεταλωτή «εγκάθετο της τρόικας». Στην υπόθεση ενεπλάκη χθες επίσημα και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κλιμάκωσε την επίθεση κατονομάζοντας τέσσερις δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό, ως συμμετέχοντες στην επίθεση. Στην ανακοίνωση της Β1 Νομαρχιακής κατονομάζονται συγκεκριμένα οι κ. Β. Βάσιος (Δημοτικός Σύμβουλος Αργυρούπολης), Λίτσα Σωληναρίου (Αντιπρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ελληνικού), Γ. Μπουζάκης (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης) και Τ. Ταστάνης (Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Γλυφάδας). Η σκληρή γραμμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης. Αποφασίστηκε να αναδειχθεί πολιτικά το θέμα με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει διαχωρισμός από τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων», απέναντι στις οποίες επιστρατεύουν τον κατευνασμό: Σε αυτό το πνεύμα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια χειραγώγησης των ειρηνικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των πολιτών». Αποφασίστηκε ότι θα γίνουν πιο συχνές οι εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ ανά τη χώρα, ώστε να μη φανεί ότι τα στελέχη του φοβούνται.

«Εγκάθετος της τρόικας»

Ο ΣΥΝ απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στην οποία ο κ. Πεταλωτής χαρακτηρίζεται «εγκάθετος της τρόικας» και γίνεται λόγος για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δυσφημήσει τις αυθόρμητες κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων πολιτών». Η σύγκρουση ανάμεσα στα δύο κόμματα είχε και κοινοβουλευτική συνέχεια ανάμεσα στον κ. Αλ. Τσίπρα και τον κ. Π. Ευθυμίου. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πανικό, ότι ο κόσμος στις πλατείες αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη του, αλλά και ότι η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τους «παπαγάλους» για να δυσφημήσει το κίνημα ως υποκινούμενο. Ο κ. Ευθυμίου κατήγγειλε ότι στην «πολιορκία» βουλευτών στην Κέρκυρα πρωτοστάτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι έχει δώσει εντολή να μη συμμετέχουν στελέχη του σε τέτοιες εκδηλώσεις, έκανε όμως εκ νέου μια προσπάθεια προσέγγισης στους «Αγανακτισμένους», λέγοντας ότι «οι πολίτες που μουντζώνουν δεν στοχοποιούν το κοινοβούλιο», αλλά τα κακώς κείμενα.

Αντίθετα, το ΚΚΕ υιοθετεί σκληρή στάση απέναντι στους «Αγανακτισμένους». Η κ. Αλέκα Παπαρήγα υπονόησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το κίνημα είναι καθοδηγούμενο: «Κάποιοι οι οποίοι κάνουν κουμάντο λένε έξω τα κόμματα», είπε, και πρόσθεσε: «Το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα ή μια ομάδα και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους. Κάποιοι διευθύνουν εκεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή