Απαλλαγή Βουρλούμη με βούλευμα εφετών

Απαλλαγή Βουρλούμη με βούλευμα εφετών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απηλλάγησαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ την περίοδο 2003 – 2007 ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης και ο πρώην διευθυντής τεχνικών δικτύων του οργανισμού Γιώργος Ιωαννίδης. Ειδικότερα, με το υπ’ αριθμόν 2902/11 βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή έφεση που είχαν ασκήσει οι δύο κατηγορούμενοι και απεφάνθη να μην υπάρξει κατηγορία σε βάρος των κ. Π. Βουρλούμη και Γ. Ιωαννίδη για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτήν. Η υπόθεση αφορά συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ την περίοδο 2003 – 2007 με τρεις εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Intracom και η Siemens. Κατά την κατηγορία, από την υπογραφή των συμβάσεων εφέρετο ότι προκλήθηκε ζημιά ύψους 52 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. Για την υπόθεση είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας που παρέπεμπε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους κ. Βουρλούμη και Ιωαννίδη για κακουργηματική απιστία κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε αυτήν. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονταν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που είχαν διατελέσει μέλη σε διοικητικά συμβούλια του οργανισμού το 2004 και το 2005, καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών «ο Π. Βουρλούμης ελάττωσε την περιουσία του οργανισμού του οποίου είχε τη διαχείριση κατά 51.727.164 ευρώ, ποσό το οποίο ο οργανισμός κατέβαλε ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2003 – 2004 και υποχρεώθηκε να καταβάλει και ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2005 – 2007». Για τον κ. Ιωαννίδη, το δικαστικό συμβούλιο επεσήμαινε ότι «συνέδραμε άμεσα και σπουδαία με την τότε ιδιότητά του προσκομίζοντας τις εισηγήσεις του». Εν συνεχεία ο κ. Βουρλούμης και ο κ. Ιωαννίδης άσκησαν έφεση κατά του βουλεύματος, η οποία και έγινε τελικώς δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ακύρωσε το πρωτόδικο βούλευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή