Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα με τίτλο «Greek Hackers Scene» βρίσκεται πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση, χθες το πρωί, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι hackers της GHS, όπως είναι η κωδικοποιημένη ονομασία της ομάδας, μπόρεσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας το site του υπουργείου και να αναρτήσουν βίντεο με θέμα την ελληνική κρίση που δημοσιοποίησε πρόσφατα στο Διαδίκτυο η διεθνής ομάδα hackers των Anonymous. Επίσης, στην κεντρική σελίδα εμφάνισαν τη φράση «justice is coming» (η Δικαιοσύνη έρχεται) και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη δράση των Anonymous, προσθέτοντας τη φράση «support anonymous».

Από τις ηλεκτρονικές υπογραφές των hackers προκύπτει ότι τα μέλη της GHS δεν ενήργησαν μόνα τους, αλλά με τη συνδρομή και άλλων hackers με κωδικές ονομασίες «Greek» και «CY Force». Σημειώνεται ότι οι Anonymous πριν από λίγα εικοσιτετράωρα προανήγγειλαν μπαράζ ηλεκτρονικών επιθέσεων με στόχο την Ελλάδα, μπλόκαραν την ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών και κάλεσαν σε αποχή από τις αγορές ως απάντηση στη σύλληψη των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας MegaUpload, η οποία «μοίραζε» δωρεάν ταινίες, μουσικά κομμάτια κ.ά. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα οι Anonymous φέρονται να εξαπέλυσαν μπαράζ ηλεκτρονικών επιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο επιχείρησης που ονόμασαν ACTA (συνθήκη για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας). Σε λίστα μάλιστα στόχων που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο έχουν συμπεριλάβει τις ιστοσελίδες των ελληνικών υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, καθώς και το site της «Καθημερινής», το οποίο πράγματι δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση! To μαγνητοσκοπημένο μήνυμα των Anonymous το οποίο χρησιμοποίησαν οι Greek Hackers Scene απευθύνεται στους Ελληνες πολιτικούς και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε».

Το προφίλ των μελών της ομάδας Greek Hackers Scene απέχει από αυτό των Anonymous, καθώς η GHS χρησιμοποιεί μηνύματα με έντονο εθνικιστικό περιεχόμενο. Επειτα από επίθεση στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, ανήρτησε μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι «η Ελλάδα πολιορκείται από Εβραίους, τοκογλύφους, θολοκουλτουριάρηδες, προδότες, Τούρκους στρατοκράτες». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη της GHS επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου μέσω… Σουηδίας, χρησιμοποιώντας δηλαδή (για να κρύψουν τα ίχνη τους) server με έδρα τη σκανδιναβική χώρα. Αστυνομικές πηγές μιλώντας χθες στην «Κ» άφηναν να εννοηθεί ότι οι hackers είχαν υποπέσει σε σφάλματα ικανά να αποκαλύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή