Ομάδα συγκροτούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Ομάδα συγκροτούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτός σε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χθες (ΣΚΑΪ) ο επικεφαλής του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες» κ. Παν. Καμμένος, αποκλείοντας ταυτόχρονα κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, που στήριξαν το Μνημόνιο, αλλά και με μη κοινοβουλευτικά κόμματα, υπονοώντας πιθανότατα τη Χρυσή Αυγή. «Υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Αρμα Πολιτών, επιβεβαίωσε ότι έχει συζητήσει με τον Γ. Δημαρά, «αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο». Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται σε απόλυτο πανικό με τις προσωπικές επιθέσεις που κάνει εναντίον του και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των Ανεξ. Ελλήνων.

Ωρες πριν από τα χθεσινά εγκαίνια του νέου κόμματος, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες απέκτησαν το δέκατο κοινοβουλευτικό τους στέλεχος, εξέλιξη που τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην άμεση σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής (γραφεία, κοινοβουλευτική παρέμβαση, συμμετοχή σε προεκλογικά ντιμπέιτ, τηλεοπτικός χρόνος κ.ά.). Το «δεκάρι» έκανε ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. κ. Μιχ. Γιαννάκης, ο οποίος επί περίπου δεκαπενθήμερο, ήταν το μήλον της Εριδος μεταξύ της Συγγρού και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Καμμένο, ο βουλευτής Βοιωτίας αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέως και του επικεφαλής Εκλογικού Αγώνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (στη δεύτερη θέση μετά τον εκπρόσωπο Τύπου Τέρενς Κουίκ). Σήμερα, οι δέκα βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος, θα κοινοποιήσουν την απόφασή τους για σύσταση Κ.Ο. με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή