Η γαλλική Suez ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΕΥΑΘ

Η γαλλική Suez ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΕΥΑΘ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον της για την Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) αναμένεται να εκφράσει σύντομα και επισήμως η γαλλική Suez, κάτοχος του 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκου Παπαδάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να υπάρξουν πριν από τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης διευκρίνισε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Suez, οι οποίοι, αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό.

Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ).

Υπενθυμίζεται πως το 74% της ΕΥΑΘ Α.Ε. έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος, είχε δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη πως η ΕΥΑΘ είναι από τις εταιρείες δημοσίου συμφέροντος, που πρώτες θα περάσουν σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, προϊδεάζοντας για την απαρχή των όποιων εξελίξεων στις αρχές του φθινοπώρου.

Η όποια πώληση, όμως, με δεδομένες τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, είναι απίθανο να λάβει χώρα μέσα στο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή