Αλέξανδρος Γκουσιάρης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης είναι μαθηματικός, γιος και εγγονός αγρότη από το χωριό Ηλιάς της Καρδίτσας. Τελειώνοντας τις σπουδές του, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μελισσοκομία. «Ταξιδεύει» τις μέλισσές του στους πορτοκαλεώνες και στα γεμάτα έλατα βουνά της Πελοποννήσου και βγάζει εξαιρετικό μέλι. Οταν για την εξαγωγή του συνεργάστηκε με την εταιρεία διανομής εκλεκτών προϊόντων Odysea στο Λονδίνο, οι Αγγλοι έστειλαν τεχνολόγους τροφίμων για να τον ελέγξουν. Τους φιλοξένησε στο σπίτι του και εκεί δοκίμασαν τις ντομάτες του κήπου του και μια σπιτική σάλτσα ντομάτας. Τους άρεσε τόσο πολύ που αμέσως ανέλαβαν να τη διανείμουν στην Αγγλία, με μόνη προϋπόθεση οι ντομάτες να είναι της συγκεκριμένης ντόπιας ποικιλίας που ονομάζεται «ιταλική», βιολογικές και πιστοποιημένες. Σήμερα παράγει 5 – 15 τόνους μέλι και 20.000 – 50.000 βάζα σάλτσα ντομάτας και τα προϊόντα του κοσμούν τα ράφια ακόμη και του «δύσκολου» Harrods. Στη συγκινητική ομιλία του κατά τη βράβευσή του, συμπύκνωσε πολύ όμορφα την αξία των παραδοσιακών προϊόντων: «Σε αυτά τα βάζα φυλακίσαμε τη γεύση αλλά και αυτή την ιδέα· ότι υπάρχουν αξίες του παρελθόντος που οφείλουμε να κρατήσουμε» και δεσμεύτηκε ότι «θα συνεχίσουμε να παράγουμε τροφή για εμάς και για εσάς. Γιατί αυτό μας γεμίζει, μας κάνει καλύτερους».

Πληροφορίες: τηλ.: 24440-32.379 και στην ιστοσελίδα http://www.gousiaris.gr. Τα προϊόντα θα τα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία σε όλη τη χώρα.

Το βραβείο απένειμε η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή