Η Aegean Airlines εξαγοράζει την Olympic Air

Η Aegean Airlines εξαγοράζει την Olympic Air

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία εξαγοράς του πτητικού έργου της Olympic Air από την AegeaAirlines έναντι 72 εκατ. ευρώ ανακοίνωσαν χθες οι δύο αεροπορικές εταιρείες. Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Olympic Air θα μετατραπεί από θυγατρική της MIG σε θυγατρική της ΑegeaΑirlines.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών, αυτές θα διατηρήσουν το όνομα και τα σήματά τους, διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Η ενοποίηση θα επέλθει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, σε διοικητικό, τεχνικό και εμπορικό επίπεδο.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των Αρχών Ανταγωνισμού, όπως ακριβώς συνέβη και κατά την προηγούμενη συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών, που «ναυάγησε» τον Ιανουάριο του 2011. Το μερίδιο που διαθέτουν οι δύο εταιρείες είναι σημαντικά περιορισμένο σε σχέση με αυτό που διέθεταν το 2010 και το 2011, ενώ εάν κριθεί ότι η κύρια δραστηριότητα των δύο εταιρειών μαζί αφορά κυρίως το εσωτερικό της χώρας, τότε δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπουργείο Ανάπτυξης

Σχολιάζοντας την συμφωνία, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωσαν ότι η σημερινή τιμή πώλησης της O.A. είναι αρκετά μικρότερη από το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο το 2009 και επισήμαναν ότι, ενώ η παλιά Ολυμπιακή κόστιζε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως, η AegeaAirlines και η Olympic Air εισφέρουν 270 εκατ. ευρώ τον χρόνο στα κρατικά ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή