Ομολόγησε τη στυγερή δολοφονία

Ομολόγησε τη στυγερή δολοφονία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 27χρονος Χ.Π., σεσημασμένος για απόπειρα βιασμού τον Απρίλιο του 2011, ομολόγησε τη δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου ξημερώματα Πέμπτης, στην Ξάνθη. Προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομολόγησε την ενοχή του. Αρχικά αρνούνταν τις κατηγορίες, ωστόσο, ομολόγησε στη διάρκεια της προανάκρισης. Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει παλαμικό αποτύπωμά του σε αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του εντόπισαν και το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρέσει από την 34χρονη.

Οπως δήλωσε στην «Κ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο 27χρονος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού παρελθόντος του, ήταν από την πρώτη στιγμή ο νούμερο 1 ύποπτος για την αποτρόπαια δολοφονία της 34χρονης. Ο ίδιος αξιωματικός επεσήμανε ότι τον Απρίλιο του 2011 ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού και είχε φυλακιστεί για πέντε μήνες στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Την συνάντησε τυχαία

Ο συλληφθείς κατάγεται από το χωριό Μυρωδάτο και διέμενε σε διαμέρισμα στην οδό Περικλέους, σε απόσταση λίγων μέτρων από το πατρικό σπίτι της 34χρονης, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ανοίξει μανάβικο στην οδό 40 Εκκλησιών, στην ίδια γειτονιά. Το πρωί χθες, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε με σκοπό να τον λιντσάρουν. Ανακρινόμενος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι συνάντησε την 34χρονη Ζωή τυχαία στον δρόμο του, τα ξημερώματα Πέμπτης, τη στιγμή που η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι των γονιών της από νυχτερινή διασκέδαση. Παρ’ ότι η 34χρονη προσπάθησε να αντισταθεί, την οδήγησε στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου την κακοποίησε σεξουαλικά και τη δολοφόνησε. Ο 27χρονος αρχικά κακοποίησε σεξουαλικά την 34χρονη και στη συνέχεια χτύπησε το κεφάλι της στο έδαφος προκαλώντας της σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Φέρεται να ομολόγησε ότι της έβαλε φωτιά προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του, φοβούμενος ότι θα τον αναγνώριζε.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας έγινε χθες το πρωί στην Ξάνθη παρουσία συγγενών αλλά και εκατοντάδων πολιτών – κατοίκων της Ξάνθης. Νωρίτερα, φίλοι και συγγενείς άναψαν κεριά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ σε μια συμβολική κίνηση χρήστες του Facebook από την Ξάνθη προσέθεσαν μαύρες φωτογραφίες στα προφίλ τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή