Φουσκωτό σκάφος με όπλα ανοιχτά της Χίου-Έξι συλλήψεις και δώδεκα προσαγωγές

Φουσκωτό σκάφος με όπλα ανοιχτά της Χίου-Έξι συλλήψεις και δώδεκα προσαγωγές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους ανοιχτά της Χίου. Οι έρευνες οδήγησαν τις αρχές στην Αθήνα στα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια και «στέκια» Τούρκων. Οι προσαχθέντες είναι κυρίως Τούρκοι. Κατά πληροφορίες, τα όπλα και τα εκρηκτικά είχαν προορισμό την Τουρκία, ενώ ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης σχετίζονται με την τουρκική οργάνωση «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» ή DHKP-C. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι εκ των προσαχθέντων.

 

Tις πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες -δύο Έλληνες και δύο Τούρκους-, οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και 2 εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου, που ανέλαβε την προανάκριση. Έπειτα, συνελήφθησαν άλλοι δύο -ένας Έλληνας και ένας Τούρκος- στη Χίο.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνες σε χώρους, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν γνώριζε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι (33 και 55 ετών), οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους.

Περισσότερο και αναλυτικό ρεπορτάζ με την Καθημερινή της Τετάρτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή