Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, μουσική για «συλλέκτες»

Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, μουσική για «συλλέκτες»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΗΤΗ. Θεσμός, πλέον, από τους πλέον επιτυχημένους του ελληνικού καλοκαιριού, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου αρχίζει στις 17 Αυγούστου (διάρκεια έως 31/8). Με πυκνές εκδηλώσεις λόγου και μουσικής, το Φεστιβάλ εντάσσει την πόλη σε ένα διεθνές δίκτυο θεματικών γεγονότων που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τον τουρισμό όσο και το γόητρο του Ρεθύμνου ως πόλης πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ, με υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης την κυρία Αρτεμη Παπαδάκι, έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει ιστορικούς χώρους και μνημεία του Ρεθύμνου και να τα συνδέσει με τη σύγχρονη ζωή. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο. Ιδιαίτερης αξίας, οι δύο συναυλίες που μας φέρνουν σε επαφή με το μουσικό σύμπαν ιστορικών περιόδων και τόπων με ειδικό συγκινησιακό φορτίο. Στις 18 Αυγούστου, το σύνολο Constantinople θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι από την αυλή των Βερσαλλιών ώς το μεγαλοπρεπές παλάτι Chehel Sotoun στο Ισπαχάν της Περσίας και το παλάτι Topkapi στην Κωνσταντινούπολη (Θέατρο Ερωφίλη-Fortezza).

Στις 22 Αυγούστου συμπράττουν δύο εκλεκτοί σολίστ. Ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης και η τσεμπαλίστρια Κατερίνα Κτώνα σε μια συναυλία με τίτλο «Μουσική στην Αυλή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α΄».

Θα παρουσιαστούν αριστουργηματικά τραγούδια από τα θεατρικά σαιξπηρικά έργα καθώς και μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης των σπουδαιότερων συνθετών της ελισαβετιανής εποχής, όπως των William Byrd, John Dowland, Robert Johnson, Martin Peerson, Thomas Morley και ανωνύμων (Ιμπραήμ Χαν, Φρούριο Fortezza). Στον ιστότοπο του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα.​​ www.rfr.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή