Οι δύο πρωτοδίκες Γεωργουλέας, Παπακώστας

Οι δύο πρωτοδίκες Γεωργουλέας, Παπακώστας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμπειροι δικαστικοί λειτουργοί, μεθοδικοί, ξέρουν Νομικά και με απαράμιλλο ήθος». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν συνάδελφοί τους τους πρωτοδίκες Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα, οι οποίοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάκρισης για τις έκνομες δραστηριότητες βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Από σήμερα και τουλάχιστον για τις δύο επόμενες ημέρες οι πρωτοδίκες θα έρθουν ενώπιοι ενωπίοις με τα βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, δηλαδή τον κατηγορούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη του «διευθυντηρίου».

Το «ποιόν» του κ. Γεωργουλέα είναι γνωστό και εξαιτίας αυτού του ανετέθη η θέση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς.

Πριν του χρεωθεί η δικογραφία της Χρυσής Αυγής, ο 45χρονος δικαστικός λειτουργός διαχειρίστηκε σωρεία σημαντικών υποθέσεων. Οι πιο πρόσφατες αφορούν τις μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά πρόγραμματα (π.χ. σύστημα ΕΡΜΗΣ) επί υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου και την υπόθεση των Energa και Hellas Power, οι υπεύθυνοι των οποίων κατηγορούνται για μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το ΕΕΤΗΔΕ το οποίο εισέπρατταν ωστόσο από τους καταναλωτές.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργουλέας έχει διενεργήσει ανακρίσεις σχετικά με το καρτέλ του γάλακτος αλλά και το καρτέλ βενζίνης.

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητά του. Οπως αναφέρουν «αρχαιότεροι» συνάδελφοί του «τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη νομική του κατάρτιση είναι που τον καθιστούν αποτελεσματικότατο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή