Σε χαμηλό τριετίας η απόδοση των εντόκων ομολόγων

Σε χαμηλό τριετίας η απόδοση των εντόκων ομολόγων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από τη δημοσίευση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, χθες υπήρξε μία ακόμη θετική είδηση για την ελληνική οικονομία. Η απόδοση των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας που δημοπρατήθηκαν υποχώρησε στο 3,75%, που αποτελεί χαμηλό τουλάχιστον τριών ετών. Είναι σαφές ότι τα «καλά νέα» γύρω από την Ελλάδα συνεχίζονται και το οικονομικό επιτελείο θέλει να εκμεταλλευτεί το «μομέντουμ» αυτό για να προωθήσει το ταχύτερο δυνατόν μια νέα έκδοση ομολόγων. Μάλιστα, χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος της Insight Investment Management, μεγάλης βρετανικής εταιρείας επενδύσεων που είναι θυγατρική της τράπεζας Bank of New York Mellon και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 448 δισ. δολαρίων, ανέφερε ότι τα ελληνικά ομόλογα ίσως είναι τώρα πιο ασφαλή από τα πορτογαλικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το ίδιο στέλεχος υποστήριξε πως έχει μειωθεί ο κίνδυνος να επιβληθούν πρόσθετες ζημίες στους επενδυτές ελληνικών ομολόγων μετά το PSI. Δήλωσε, δε, πως εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην έκδοση 5ετών ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, η εταιρεία του θα εξετάσει την επένδυση σε αυτά. Από τα έντοκα γραμμάτια που εξέδωσε χθες ο ΟΔΔΗΧ, το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ και εκτός απροόπτου αύριο το ποσό θα αυξηθεί στα 2 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή