Nέο «στραβοπάτημα» για τον Ολυμπιακό

Nέο «στραβοπάτημα» για τον Ολυμπιακό

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανοιχτές πληγές που άφησε η ήττα από την Αρμάνι την προηγούμενη αγωνιστική δεν επουλώθηκαν χθες στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός ήλπιζε σε μία τονωτική νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Oι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν στα κρίσιμα σημεία και έδωσαν το δικαίωμα στους Καταλανούς να φύγουν από το Νέο Φάληρο με το ροζ φύλλο αγώνα (72-81).

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» καλά το παιχνίδι στο ξεκίνημά του και εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που του έδινε ο Πρίντεζης απέναντι στα πιο βαριά τεσσάρια της Μπαρτσελόνας πήρε ένα προβάδισμα με 23-18 στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο και κράτησε μέχρι και το ημίχρονο (34-32). Οσο ο Ναβάρο ήταν εκτός παιχνιδιού, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» αύξαναν τις ελπίδες τους για νίκη. Οταν, όμως, ο Ισπανός γκαρντ έπειτα από 20 λεπτά απραξίας, αποφάσισε να δώσει τον δικό του τρελό ρυθμό στο παιχνίδι, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν απαντήσεις. Ο Ναβάρο σκόραρε τους 16 από τους 21 πόντους του στην τρίτη περίοδο, βάζοντας τους Καταλανούς σε θέση οδηγού (48-55). Η διαφορά έφθασε και σε διψήφια διαφορά 7΄ πριν από το τέλος (52-62), αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα. Σαν… μετρ των ανατροπών, ο Μπαρτζώκας γύρισε την άμυνά του σε ζώνη (2-3), οι Καταλανοί προς στιγμήν εγκλωβίστηκαν και είδαν τους αντιπάλους τους να πλησιάζουν στο καλάθι στα 4.25΄΄ (64-66) πριν από τη λήξη.

Σε εκείνο το σημείο –το πιο καθοριστικό του παιχνιδιού– ο Ολυμπιακός έδειξε κουρασμένος και θολωμένος. Οι βιαστικές επιθέσεις και οι άσχημες επιλογές από Σλούκα, Λοτζέσκι και Περπέρογλου κράτησαν την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, η ιστορία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν οι διαιτητές δεν έκλειναν τα μάτια σε καθαρά βήματα του Σάδα με το σκορ 66-69 στα 1,41΄΄, τα οποία… χρεώθηκαν ως φάουλ από τον Ντάνστον. Η φάση αυτή αποδιοργάνωσε τον Ολυμπιακό με τον Ολεσον να δίνει τη χαριστική βολή με τρίποντο στα 1,09΄΄ (66-72). Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στη μία νίκη μετά από τρία παιχνίδια στη φάση των «16» και βλέπουν τις δύο από τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις να απομακρύνονται.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντάνστον 6, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5 (1).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντόρσι 6, Σάδα 4, Χουέρτας 6, Αμπρίνιες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Ολεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Λάμπε, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8.

Σήμερα η Μάλαγα θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε (20.00, novasports 2, HD2) και η Αρμάνι τη Λαμποράλ (21.30, novasports 3).

– Ο Ολυμπιακός λίγο πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης τίμησε τους Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσι για την προσφορά τους στον σύλλογο.

– Ενταση υπήρξε σε μία ακόμη κλήρωση των διαιτητών πριν από ένα ντέρμπι «αιωνίων», στην οποία έδωσαν το «παρών» οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, αδελφοί Αγγελόπουλοι, και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Οι τόνοι ανέβηκαν έπειτα από ερώτηση του Γιώργου Αγγελόπουλου για τον λόγο της εξαίρεσης των διαιτητών Κορομηλά, Πηλοΐδη και Φούφη από την κληρωτίδα του ντέρμπι της Δευτέρας. Δυσαρέσκεια υπήρξε στον Ολυμπιακό και για το διαιτητικό τρίο που τελικά ανεδείχθη και πρόκειται για τους Χριστοδούλου, Σχινά και Αναστόπουλο. Οι δύο τελευταίοι είχαν «σφυρίξει» και στον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός έφυγε με πολλά παράπονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή