Σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – «58» με νέο όνομα

Σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – «58» με νέο όνομα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα ονομασία, σύμβολα και πρόσωπα θα προχωρήσει, όπως επιβεβαίωσε χθες ο κ. Ι. Βούλγαρης, η σύμπραξη της πρωτοβουλίας των «58» με το ΠΑΣΟΚ και με μια σειρά κινήσεων του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Βούλγαρης, εκ των βασικών στελεχών της κίνησης των «58», από το Περιστέρι όπου μίλησε χθες, άφησε να εννοηθεί ότι η συστράτευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ενδεχομένως επεκταθεί και πέρα από τις ευρωεκλογές. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ουκ ολίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στους ομιλητές ήταν -εκ μέρους του κόμματος- ο κ. Στ. Μπένος. Παρόντες ήταν, επίσης, οι κ. Σπ. Λυκούδης και Α. Παπαδόπουλος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τη ρήξη τους με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βούλγαρης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η συγκέντρωση «γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο και που θα θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη». Ο κ. Βούλγαρης απευθύνθηκε στους «απλούς ψηφοφόρους ή μέλη του ΠΑΣΟΚ» που αισθάνονται ότι το κόμμα τους «σηκώνει τις αμαρτίες όλης της Μεταπολίτευσης χωρίς την αναγνώριση για τις επιτυχίες», στους υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων. Προανήγγειλε μια μεγάλη πρώτη συνέλευση στα τέλη του Φεβρουαρίου με σκοπό την ίδρυση του νέου σχήματος και την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές, αναδεικνύοντας, μάλιστα, ως υπόδειγμα τους «πέντε δημάρχους» (Μπουτάρης, Καμίνης κ.ά.). Ο κ. Βούλγαρης γνωστοποίησε ότι στην πρώτη συνέλευση του Φεβρουαρίου θα είναι παρών ο κ. Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, καθώς και άλλα στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Περιγράφοντας το στοίχημα του υπό διαμόρφωση κόμματος, τόνισε ότι «η παράταξη ή θα σηματοδοτήσει το νέο και θα σώσει τον χώρο ή το παλιό θα μας πάρει όλους μαζί του προς τα κάτω». Επ’ αυτού μάλιστα τάχθηκε υπέρ της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου με πρόσωπα νέα «ηλικιακά και πολιτικά». Ο κ. Βούλγαρης προχώρησε και σε εκτενή αναφορά των κοινωνικών παροχών τις οποίες πρέπει να έχουν οι ασθενέστερες ομάδες, ζήτησε επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας από τους 12 στους 24 μήνες και εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη μεγάλων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα μέσω της αξιοποίησης προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή