ΕΛΛΑΔΑ

Ναζιστικές φωτογραφίες του Χρήστου Παππά

Δύο φωτογραφίες ντοκουμέντο του Χρήστου Παππά που ήταν κρεμασμένες στους τoίχους του σπιτιού του στα Γιάννενα ως παράσημα, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα το Έθνος.

Στην πρώτη φωτογραφία φορά την αυθεντική μαύρη καπαρντίνα SS και ποζάρει έχοντας φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και σημαία των ναζί ενώ έχει υψωμένο το δεξί του χέρι αντιγράφοντας το πρότυπο του, τον Χίτλερ.

Στο δεύτερο φωτογραφικό ντοκουμέντο, ποζάρει φορώντας στρατιωτική στολή ενώ στο μπράτσο του φορά με καμάρι το περιβραχιόνιο των ναζί.

Στο σπίτι του στα Γιάννενα βρέθηκε ακόμα ένας όρκος της Χρυσής Αυγής από το 1983 με αναφορές στον Εθνικοσοσιαλισμό.

Σημειώνεται ότι κατά την απολογία του ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε κάθε σχέση του ιδίου και της Χρυσή Αυγής με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίλτερ.

Ερωτηθείς εάν η ΧΑ έχει σχέση με τις ιδέες του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, απάντησε πως «δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια», καθώς η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει την ιδεολογία του λαϊκού εθνικισμού».

Όσον αφορά το υλικό και τα ναζιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Ιωάννινα, ο κ. Παππάς σημείωσε πως πρόκειται για βιβλία που κατέχει «με θέματα ιστορίας», «όχι γερμανικής αλλά ελληνικής», αλλά και για συλλεκτικά αντικείμενα που κατέχει καθώς είναι «γνωστός συλλέκτης».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ