«Ανοιχτό σπίτι» στης Ειρήνης Βουρλούμη στην Αίγινα

«Ανοιχτό σπίτι» στης Ειρήνης Βουρλούμη στην Αίγινα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ζωγράφοι έχουν αποδώσει το φως της Αίγινας, οι ποιητές το έχουν υμνήσει, τα γλυπτά του ναού της Αφαίας ξενιτεμένα στο Μουσείο του Μονάχου, κρατούν στη λευκή μαρμάρινη μνήμη τους τη λιακάδα. OpeHouse στο σπίτι της ζωγράφου και γλύπτριας, Ειρήνης Βουρλούμη – Εμιρζά που όπως και η αδελφή της αρχιτεκτόνισσα Ελένη έχουν κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα τους, μεγάλου ζωγράφου Ανδρέα Βουρλούμη, ενώ ο πρωτότοκος γιος, ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας και εμπνευστής της Alpha Finance στράφηκε στα οικονομικά, χωρίς η ευαισθησία να του λείπει. Ακόμα και στα οικονομικά συγγράμματα και άρθρα, ο λαός, οι άνθρωποι είναι παρόντες και με δική του επιμέλεια και φροντίδα εξεδόθηκαν τα θαυμάσια βιβλία για τον πατέρα του Ανδρέα, για το ζωγραφικό του έργο, που συνόδευσαν την αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, καθώς και το «Μπλοκ Εκστρατείας». Αγαπημένο έργο όλης της οικογένειας παραμένει το εικονογραφημένο παραμύθι «Το Βασιλόπουλο», που είναι έργο χειρός και ταλέντου του Ανδρέα και της Υπατίας Βουρλούμη και που το έχει εκδώσει «O ποταμός» το 2001. Γιορτή στην Αίγινα, που στενάζει από την πολυκοσμία, αλλά στο περιβόλι του σπιτιού της Ειρήνης Βουρλούμη οικογενειακή και φιλική συνάθροιση, με ρουμπινί κρασί στα ποτήρια και μαγειρική από την οικοδέσποινα που τιμήθηκε και εκτιμήθηκε και επαινέθηκε! Πολλοί φίλοι, καθηγητές, αρχιτέκτονες, στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, η Καίτη Αλεξίου, η άλλη φιλόξενη οικοδέσποινα της Αίγινας, ο φιλόσοφος – επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, η Βελγίδα ζωγράφος Anne Baudhuin, μαθήτρια του αείμνηστου Ανδρέα Βουρλούμη, που στις ακουαρέλες της ακούμπησε το βλέμμα του και τις χάρηκε. Συνάντηση ύστερα από χρόνια, με μια φρεσκάδα αναλλοίωτη στην όψη και στο χιούμορ, με τον ζωγράφο Αντώνη Κυριακούλη, που η τράπουλά του με ρηγάδες, ντάμες και φάντηδες ζωγραφισμένους με τον δικό του πηγαίο ενθουσιασμό, μας κατέβασε όλους, κάτω στο χαλί, να παίζουμε!

Της πρέπει να την παρουσιάσουμε, ξεχωριστά. Σήμερα, για να τιμήσουμε την οικοδέσποινα και τη λιακάδα της Αίγινας, φωτογραφίες με την οικογένεια του Παναγή και της γλυκιάς Νταϊάν, τον Ανδρέα, που ήρθε για τις γιορτές από τη Σιγκαπούρη, την Υπατία και την Ειρήνη που μεγαλώνουν και ομορφαίνουν. Και επάνω, στο ατελιέ της Ειρήνης, να μας ευλογεί η εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, γιατί η φιλία είναι η μεγαλύτερη οικογένεια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή