Συναυλία με lieder και άριες από νέες λυρικές φωνές από τον Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση

ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Φανταστείτε μια πόλη με 4.200 κατοίκους που είναι όλοι τους επιστήμονες, καλλιτέχνες, μουσικοί, ζωγράφοι, ηθοποιοί, πιανίστες σολίστες και λυρικοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες. Και όλοι αυτοί να διοργανώνουν εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με κοινό χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι, Ελληνες και αλλοδαποί, είναι όλοι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση! Είναι ένας τρόπος για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό έργο έχει επιτελέσει το Κοινωφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης από την αρχή της συστάσεώς του έως σήμερα, με 4.200 υποτρόφους και πλούσια δραστηριότητα και δυναμική παρουσία στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Βέβαια, Ελληνες και ξένοι είναι σκορπισμένοι σε πόλεις και χώρες αλλά δεν παύουν να ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια των υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Με πρωτοβουλία παλαιότερων υποτρόφων του ιδρύματος συνεστήθη ως σωματείο το 1986 ο «Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», όπως είναι η επίσημη ονομασία και σ' αυτά τα είκοσι χρόνια έχουν διοργανώσει διαλέξεις, μουσικές βραδιές, συναυλίες, εκθέσεις, αντλώντας πάντα από το επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό των υποτρόφων. O Σύνδεσμος εκδίδει επίσης το τριμηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό A Ω, όπως Αριστοτέλης Ωνάσης. H έκδοσή του γίνεται και σε ηλεκτρονική μορφή, με πρόσβαση από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.onassis.gr/ greek/assoc.

Το σημερινό σημείωμα αφορά μια τέτοια μουσική εκδήλωση που έγινε την 1η Μαρτίου στον κινηματογράφο Τριανόν. Μια συναυλία που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων με τίτλο «Μη γυρίζεις μόνη σου στο δάσος», ιστορίες για μάγισσες και ξωτικά όταν γεμίζει το φεγγάρι…

Το απαιτητικό πρόγραμμα περιελάμβανε lieder των Σούμαν, Μέντελσον, Σούμπερτ, Στράους, Βολφ, Μπραμς και άριες των Ντονιτσέτι, Βέρντι, Μότσαρτ και Μπερλιόζ, το οποίο απέδωσαν με εξαιρετικά φωνητικά προσόντα και άνετη σκηνική παρουσία οι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη και η μέτζο σοπράνο Αννα Παγκάλου. Στο πιάνο συνόδευσε η Αφροδίτη Στυλιανίδου, ερμηνεύοντας με ευαισθησία και άρτια τεχνική. Γι' αυτό και όλοι τους χειροκροτήθηκαν θερμά και φωτογραφήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου και τη σύζυγό του Ελένη Παπαδημητρίου. Παρέστησαν επίσης ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Δρ Ιωάννα Κονδύλη, ο εκδότης κ. Θανάσης Νιάρχος και εκπρόσωποι του πνευματικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Έντυπη