Με «Κόμη Ορύ» του Ροσίνι η Εθνική Λυρική Σκηνή

Με «Κόμη Ορύ» του Ροσίνι η Εθνική Λυρική Σκηνή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Απόκριες προ των πυλών και η Εθνική Λυρική Σκηνή συντονίζεται με το ευφρόσυνο κλίμα των ημερών. Από τις 19 Φεβρουαρίου παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο «Ολύμπια» το έργο του Τζοακίνο Ροσίνι, «Ο Κόμης Ορύ». Είναι η τελευταία κωμωδία του Ιταλού συνθέτη για την παρισινή όπερα και αφηγείται την ιστορία του Κόμη Ορύ, του νεαρού ο οποίος αδιαφορεί για τις σπουδές του για να χαίρεται τις απολαύσεις και τις χαρές τις ζωής. Ποιος να του δώσει άδικο; Επιστρατεύονται μεταμφιέσεις και κόλπα με σκοπό την «κατάκτηση» των γυναικών, χιουμοριστικές καταστάσεις και αγαπημένες μελωδίες.

Το έργο αποτελεί διασκευή θεατρικού έργου των Εζέν Σκριμπ και Σαρλ-Γκασπάρ Ντελέστρ-Πουαρζόν και στηρίζεται σε μεσαιωνική μπαλάντα. Σύμφωνα με την υπόθεση, η όμορφη κόμισσα Αντέλ κλείνεται στο οικογενειακό κάστρο όσο απουσιάζει ο αδελφός της σε μια από τις σταυροφορίες. Εκεί προσπαθεί να εισχωρήσει ο έκλυτος κόμης Ορύ, αρχικά μεταμφιεσμένος ως ερημίτης και στη συνέχεια ως ηγουμένη μαζί με ακολουθία καλογραιών που δεν είναι άλλες από τους μεταμφιεσμένους άνδρες του. Τα σχέδια ανατρέπονται από τον Ιζολιέ, ακόλουθο του Ορύ, που είναι ερωτευμένος με την Αντέλ και από την έγκαιρη επιστροφή των σταυροφόρων.

Ο «Κόμης Ορύ» φέρνει στην Αθήνα και μία από τις πιο ταλαντούχες γυναίκες στον χώρο της σκηνοθεσίας λυρικών έργων και ειδικότερα της κωμικής όπερας. Η Γαλλο-Ιρανή Μαριάμ Κλεμάν καταφθάνει με τις δάφνες που της χάρισε η δουλειά της για την «Ωραία Ελένη» στην Οπερα του Στρασβούργου. Μαζί της ο διάσημος σκηνογράφος Χέρμπερτ Μουράουρερ στα σκηνικά και στα κοστούμια της δίπρακτης παράστασης. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσουν στις δύο διανομές ο Κόλιν Λι και ο Αντώνης Κορωναίος. Συνολικά θα δοθούν δέκα παραστάσεις, περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 36.12.461 και 210 36.43.725, ενώ ηλεκτρονικές κρατήσεις γίνονται στο www.nationalopera.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή