Αποχαιρετισμός στην αρχοντική Ντίνα Ευαγγέλου Αβέρωφ

Αποχαιρετισμός στην αρχοντική Ντίνα Ευαγγέλου Αβέρωφ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολούθησε το μονοπάτι της πανσελήνου μέσα στη σιωπή της αυγουστιάτικης νύχτας, Σάββατο 16 προς Κυριακή και έφυγε, αθόρυβα και διακριτικά, όπως είχε ζήσει, μία αρχοντική κυρία στη σκιά της πολιτικής ζωής, η Διαμαντίνα – Ντίνα Ευαγγέλου Αβέρωφ. Στον ύπνο της τη βρήκε το τέλος μιας πολύχρονης ασθένειας που την κράτησε στον δικό της κόσμο, στο σπίτι και στον κήπο της οδού Πεντέλης, στην Κηφισιά, κοντά στους δικούς της ανθρώπους, με τις κόρες της, τη Ναταλία Αβέρωφ – Τοσίτσα, την Τατιάνα Αβέρωφ – Ιωάννου και τον γαμπρό της Σωτήρη Ιωάννου και τον εγγονό Αλέξανδρο, να την παραστέκουν και να τη συντροφεύουν. Γιατί μόνον η αγάπη μπορεί και διαπερνά κάθε τείχος απομόνωσης.

Κόρη του Παναγή Λυκιαρδόπουλου, από την κεφαλλονίτικη οικογένεια καπεταναίων, η Ντίνα γνώρισε τον Ευάγγελο Αβέρωφ στην Αθήνα, νέο πολιτικό και τον παντρεύτηκε, παρά τις αντιρρήσεις των γονέων της που τον θεωρούσαν… ανεπάγγελτο! Εκείνη ήξερε καλύτερα και έζησε κοντά στον υπουργό της Ηπείρου, τον διπλωμάτη, τον στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρωτεργάτη της μεταπολίτευσης μια μακριά και γαλήνια συζυγική ζωή. Λεπτή, ευγενική, κομψή, η αρχοντική παρουσία της Ντίνας Αβέρωφ στο πλευρό του πολυπράγμονος Ευαγγέλου τού έδινε την ηρεμία και το οικογενειακό λιμάνι που κάθε ξεχωριστός άνδρας χρειάζεται. Στάθηκε δίπλα του, χωρίς να επιζητήσει τον θόρυβο και αυτό ήταν η δύναμή της. Τα παιδιά της, η Ναταλία, η Τατιάνα, ο Σωτήρης Ιωάννου, ο εγγονός Αλέξανδρος, ο αδελφός της κ. Φώτης Λυκιαρδόπουλος, τα ανίψια της από το Λονδίνο μαζί με λοιπούς συγγενείς και φίλους θα την αποχαιρετίσουν την Πέμπτη 21 Αυγούστου, ώρα 2.30΄, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Είχε η μητέρα μας -όπως λέει η αγαπημένη οικογένειά της- μια καλή ζωή, με αγάπη και εκτίμηση. Και το τέλος ήρθε στον ύπνο της, σαν κατευόδιο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή