Ιατρικές εφαρμογές για φορητές συσκευές σχεδιάζει η Apple

Ιατρικές εφαρμογές για φορητές συσκευές σχεδιάζει η Apple

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με αντικείμενο τις ιατρικές εφαρμογές για φορητές συσκευές είχαν στις 13 Δεκεμβρίου εκπρόσωποι της Apple με ανθρώπους από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η συνάντηση έχει καταγραφεί στα δημόσια αρχεία του FDA, όπου αναφέρεται η ημερομηνία, το θέμα της συζήτησης, όπως και τα ονόματα των εκπροσώπων των δύο πλευρών που πήραν μέρος.

Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και τα οποία υποστηρίζουν πως η αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει hardware και λογισμικό για την καταγραφή διάφορων βιολογικών παραμέτρων.

Με αφορμή τη συνάντηση, οι New York Times επανήλθαν στο θέμα, αναφέροντας πως το hardware θα είναι ενσωματωμένο στο πολυαναμενόμενο iWatch, ένα «έξυπνο» ρολόι με βιοαισθητήρες οι οποίοι θα μεταδίδουν ασύρματα τις μετρήσεις τους στο iPhone του χρήστη. Μάλιστα, σε άρθρο στην κυριακάτικη έκδοσή της, η εφημερίδα αναφέρει πως η Apple εξετάζει διάφορες τεχνολογίες ώστε να αναπληρώνει η μπαταρία την ηλεκτρική της ενέργεια – όπως τη μαγνητική επαγωγή ή την ενσωμάτωση μικρών ηλιακών κυψελών.

Το σάιτ τεχνολογίας 9to5Mac δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέροντας πως η αποθήκευση και η ανάλυση των βιολογικών μέτρων θα αποτελέσει ένα από τα κύρια νέα χαρακτηριστικά της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Apple για τα iPhone και iPad. Έτσι, στην καινούρια έκδοση, το λειτουργικό θα περιλαμβάνει το «Healthbook», μία application που θα συγκεντρώνει δεδομένα όπως τους καρδιακούς παλμούς ή την πίεση.

Πριν από έναν περίπου μήνα είχε διαρρεύσει μια συνάντηση του FDA με ανώτερα στελέχη της Google, με θέμα μια ιατρική καινοτομία που ανέπτυσσε ο ιντερνετικός κολοσσός. Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από λίγες ημέρες, η καινοτομία αφορά τους πρώτους «έξυπνους» φακούς επαφής, οι οποία θα μπορούν να μετρούν το επίπεδο του σάκχαρου στα δάκρυα των διαβητικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή