ΕΛΛΑΔΑ

Αποστάσεις Καραμανλή από την "πολιτική δίωξη" Φιλιππίδη

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δυσφορία στο περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του κ. Άγγελλου Φιλιππίδη και η θέση του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό. "Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της... Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης", σημείωναν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του του κ. Φιλιππίδη ότι είναι πολιτικά διωκόμενος. Ενώπιον του τουρκικόυ δικαστηρίου, δήλωσε ότι βρέθηκε στην  Κωνσταντινούπολη ως σόυμβουλος χρηματοδοτήσεων, και κατόπιν θα ταξίδευε στη Μανίλα, κάτι που ακύρωσε λόγω του ξεσπάσματος της υπόθεσης. Όπως επί λέξει αναφέρεται στην απόφαση, η δικηγόρος του, ενώπιον των Τούρκων δικαστών, ανέφερε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος Φιλιππίδη στόχο έχει να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήταν μη νόμιμο και οι Τούρκοι δικαστές έκριναν ότι εκδόθηκε (το ένταλμα) πριν ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Το γεγονός αυτό δεν ισχύει αναφέρουν από την Εισαγγελία Εφετών (Τμήμα Εκδόσεων) και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Φιλιππίδη προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί στις τουρκικές Αρχές.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, μόλις έγινε γνωστή χθες το απόγευμα η απόφαση με την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης, απέστειλε κατεπείγον σήμα στις τουρκικές Αρχές, με το οποίο ζήτησε την εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη με βάση το δεύτερο ένταλμα που εκκρεμεί σε βάρος του.

Η δίκη για το δεύτερο ένταλμα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης και ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης αυτής η Εισαγγελία Εφετών θα αποστείλει πρόσθετα έγγραφα, για να πετύχει την έκδοση Φιλιππίδη. Σημειώνεται, ότι πριν από 15 ημέρες, η Ελληνική Δικαιοσύνη, Άρειος Πάγος, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την έκδοση δύο Κούρδων, την έκδοση των οποίων ζητούσαν από την Ελλάδα οι τουρκικές Αρχές.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ