Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Μάρκος Κυπριανού

Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Μάρκος Κυπριανού

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, είναι ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Στις εσωκομματικές εκλογές, των οποίων τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν νωρίς το πρωί, ο Μάρκος Κυπριανού, γιος του ιδρυτή του κόμματος Σπύρου Κυπριανού, έλαβε 5.882 ψήφους, έναντι 5.442 του Κώστα Μαυρίδη, 4.889 της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, 1699 του Γιώργου Κωνσταντίνου και 350 του Γιάννη Ιωάννου.

Για τη θέση του αντιπροέδρου ο Χρίστος Πατσαλίδης έλαβε 10.739 ψήφους, έναντι 6.342 του Σάββα Βέργα, 1.039 του Γιάννη Αρμεύτη και 244 του Κωνσταντίνου Παναγή.

Για τη θέση του γενικού γραμματέα ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε 6.928 ψήφους έναντι 5.118 του Στέλιου Ιερωνυμίδη, 3.273 του Νέστορα Νέστορος και 1.804 του Θέμη Θεμιστοκλέους.

Για τη θέση του οργανωτικού γραμματέα ο Φύτος Κωνσταντίνου έλαβε συνολικά 12.405 ψήφους έναντι 4.355 του Αβραάμ Σολωμού.

Η καταμέτρηση των ψήφων για τα δεκαπέντε αιρετά μέλη του εκτελεστικού γραφείου συνεχίζεται, ενώ η καταμέτρηση για την Κεντρική Επιτροπή θα αρχίσει στις τρεις το απόγευμα.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και οι τέσσερις εκλεγέντες έστειλαν μηνύματα ενότητας και διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν σκληρά με στόχο να ξεπεραστούν οι τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο η νίκη του Μάρκου Κυπριανού, «αποτελεί ήττα του Νικόλα Παπαδόπουλου που είχε στηρίξει ανοιχτά τον Κώστα Μαυρίδη για το αξίωμα».

Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η νίκη του Χρίστου Πατσαλίδη στην αντιπροεδρία, ενώ ο εκπεφρασμένος υποστηρικτής του Νικόλα Παπαδόπουλου, Σάββας Βέργας, δεν κατάφερε να πάρει τις ψήφους που ίσως ανέμενε. Αυτό αντανακλά και στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, μολονότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τελικές εκτιμήσεις για το προς τα πού θα γύρει την πλάστιγγα ο Χρίστος Πατσαλίδης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσο θα καταφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ να περάσει με ικανοποιητική πλειοψηφία το αίτημά του για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, λόγω της σοβαρής διαφωνίας με το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, στη βάση του οποίου θα επαναρχίσουν αύριο οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή