Πρόσωπα: «Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων»

Πρόσωπα: «Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρές αναταράξεις στον απόηχο της θετικής ετυμηγορίας του Τζορτζ Κλούνεϊ στο Φεστιβάλ Βερολίνου υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η βρετανική εφημερίδα Independent φιλοξένησε δηλώσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Τζον Γουιτινγκέιλ: «Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά σέβομαι το γεγονός ότι πιθανώς δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα που έχει η Βρετανία γι’ αυτά. Είναι Αμερικανός. Υποθέτω ότι δεν ξέρει γιατί η Βρετανία απέκτησε τα Ελγίνεια Μάρμαρα».

…Nτεμπούτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου (εκτός διαγωνιστικού τμήματος) πραγματοποιεί μια ξένη παραγωγή με έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς η πλοκή της διαδραματίζεται στην Ελλάδα, Αθήνα και Κρήτη. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του αστυνομικού μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ που κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» από τις Εκδόσεις Αγρα. Σκηνοθετεί ο Χοσέιν Αμινί με πρωταγωνιστές τον Βίγκο Μόρτενσεν, την Κίρστεν Ντανστ και τον Οσκαρ Αϊζακ. Θα το δούμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

…Τον κώδωνα του κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) κρούουν πέντε δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Μπουτάρης με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

…Στο νοσοκομείο νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες ο σεναριογράφος και ηθοποιός Αλέξανδρος Ρήγας, καθώς υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Αλέξανδρος Ρήγας έχασε τις αισθήσεις του μετά την παράσταση που ανεβάζει σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Οι συνεργάτες του τον μετέφεραν άμεσα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και διαγνώστηκε ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Πάντως, δείχνει να ξεπερνά την περιπέτεια της υγείας του, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει φυσιοθεραπείες, ώστε να συνέλθει πλήρως. Να του ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή