Η Σίρλει Τεμπλ, το άλλοτε παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Η Σίρλει Τεμπλ, το άλλοτε παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 85 ετών

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών η θρυλική ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια του Χόλιγουντ Σίρλει Τεμπλ.

«Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς της.

Η Τεμπλ που ήταν γνωστή ως το παιδί θαύμα τη δεκαετία του '30 στις ΗΠΑ, άρχισε  την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου σε ηλικία μόλις τριών ετών και απέκτησε παγκόσμια φήμη πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως το «Bright Eyes», «Cheer and Curly Top» και «Heidi».

Ηταν μάλιστα τόσο δημοφιλής και ταλαντούχα που σε ηλικία 6 ετών τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ μένοντας στην ιστορία ως η νεότερη νικήτρια.

Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την Τεμπλ στην 18η θέση στη λίστα με τις 25 κορυφαίες ηθοποιούς.

«Εχω μια συμβουλή να δώσω σε όλους εσάς που θέλετε να κερδίσετε ένα βραβείο για τα επιτεύγματά σας. Αρχίστε νωρίς» δήλωνε η Τεμπλ μιλώντας προφανώς εκ πείρας.

Το 2000 τής απονεμήθηκε βραβείο Guild για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο,

Αν και ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών και ακριβοπληρωμένων ηθοποιών έχοντας πρωταγωνιστήσει σε 43 ταινίες, αποχώρησε από τον κινηματογράφο το 1949 σε ηλικία 22 ετών.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ ως ενήλικη αφιέρωσε τη ζωή της στα κοινά. Για την ίδια, το μεγαλύτερο πολιτικό της επίτευγμα ήταν το γεγονός ονομάστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Γκάνα. Το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, έγινε πρέσβειρα στην Τσεχοσλοβακία και όταν γύρισε πίσω στην πατρίδα ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία της.

Είχε παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη με τον Τζον Αγκαρ σε ηλικία 17 ετών και τη δεύτερη με τον βετεράνο του αμερικανικού ναυτικού Τσαρλς Αλντεν Μπλακ το 1950.

Από τους δύο γάμους της είχε αποκτήσει μια κόρη και έναν γιο ενώ η Τεμπλ έμεινε με τον Μπλακ μέχρι τον θάνατό του το 2005.

Μάλιστα παρά την αναγνώριση στον μέγιστο βαθμό που εξασφάλισε μέσα από τους ρόλους της, υποστήριζε ότι οι σημαντικότεροι υπήρξαν αυτοί της συζύγου, της μητέρας και της γιαγιάς.

«Δεν υπάρχει τίποτα σαν την πραγματική αγάπη, τίποτα» είχε δηλώσει λίγους μήνες μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της.

Η Τεμπλ πέθανε στο σπίτι της στο Γουντσαιντ στην Καλιφόρνια από φυσικά αίτια έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή