Ιταλία: Αγεφύρωτο το χάσμα Λέτα-Ρέντσι

Ιταλία: Αγεφύρωτο το χάσμα Λέτα-Ρέντσι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα δείχνουν ότι οι θέσεις του Ενρίκο Λέτα και του Ματέο Ρέντσι συνεχίζουν να απέχουν σημαντικά. «Ετοιμάζω το νέο προγραμματικό συμβόλαιο που θα ζητήσω να εγκριθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υποστηρίζει» την κυβέρνηση συμμαχίας, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά από την συνάντησή του με τον Ματέο Ρέντσι σήμερα το μεσημέρι, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Ο Λέτα θα παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα σε λίγη ώρα (στις 19:00 ώρα Ελλάδας).

Είναι ξεκάθαρο ότι το χάσμα ανάμεσα στα δυο στελέχη των Δημοκρατικών δεν έχει γεφυρωθεί και ότι η τελική αναμέτρησή τους αναβλήθηκε για αύριο, στην συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος. «Θα αναφερθώ στην διακυβέρνηση της χώρας αύριο το απόγευμα, όταν συνεδριάσουμε», έγραψε από την πλευρά ο Ρέντσι στο Διαδίκτυο.

Το σενάριο που συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης θέλει να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του Ενρίκο Λέτα από τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία με την σημερινή κυβερνητική συμμαχία —Δημοκρατικό Κόμμα, Νέα Κεντροδεξιά, Επιλογή Πολιτών— να παραμένει άθικτη.

Ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Λέτα που μέχρι αυτή την στιγμή έχει δηλώσει ανοικτά έτοιμος να συνεχίσει το έργο του και υπό τον Ρέντσι είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι. «Πρώτα όμως πρέπει να μου το ζητήσει», τόνισε πάντως ο Σακομάνι αναφερόμενος στο σενάριο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή