Οι υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Οι υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο, στη φετινή απονομή που πραγματοποιείται για δέκατη τέταρτη χρονιά. Ο περσινός νικητής, Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στις 20.00, στο θέατρο Χορν (Αμερικής 10).

Οι φετινοί υποψήφιοι είναι ο Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου και Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust), ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες).

Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου βραβείου ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος και Χάρης Φραγκούλης.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή