Διεθνή εντάλματα για τα εξοπλιστικά

Διεθνή εντάλματα για τα εξοπλιστικά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διερεύνηση του σκανδάλου με τις μίζες για τα εξοπλιστικά επιχειρούν να φέρουν εις πέρας οι δικαστικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν όλες τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, όπως επίσης και το πώς ακριβώς έγινε το ξέπλυμα και η «νομιμοποίησή» του. Χθες έγινε γνωστό αυτό που αναμενόταν εδώ και μέρες. Δηλαδή η έκδοση από τον ειδικό ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα διεθνών ενταλμάτων σύλληψης κατά του ελληνικής καταγωγής τραπεζίτη Φάνη Λυγινού και του πρώην αντιπροέδρου της γερμανικής εταιρείας Wegmann, Ολαφ Εσλερ. Ο κ. Λυγίνος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, και ο κ. Εσλερ, επίσης κάτοικος Ελβετίας, δεν προσήλθαν στον ανακριτή έπειτα από σχετικές κλήσεις που έλαβαν. Πριν από λίγες ημέρες είχαν εκδοθεί και αποσταλεί κλήσεις και στους δύο, προκειμένου να προσέλθουν και να δώσουν εξηγήσεις στους ανακριτές. Αμφότεροι φαίνεται ότι αγνόησαν το δικαστικό έγγραφο και δεν προσήλθαν, με αποτέλεσμα τα εντάλματα να θεωρούνται θέμα χρόνου.

Τα ονόματα των δύο εμπλεκομένων, όπως και πολλών ακόμα, είχαν προκύψει από τη μαραθώνια απολογία του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας, Αντώνη Κάντα.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταυρόπουλος, που χειρίζονται τα θέματα των εξοπλιστικών, των υποβρυχίων κ.ά., απέστειλαν κλήσεις για απολογία με την ιδιότητα του υπόπτου στον Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ, Ελβετό τραπεζίτη που φέρεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διακίνηση χρήματος μέσω ελβετικών τραπεζών. Ελέγχεται όσον αφορά το σκάνδαλο της Siemens. Οι ειδικοί ανακριτές απέστειλαν κλήσεις για απολογία στον Φάνη Λυγινό (για άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα) αλλά και στον Σπύρο Μεταξά, κάτοικο Ελβετίας, που είχε διαχειριστεί τους λογαριασμούς του Αντώνη Κάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή