Ελεγχόμενη στάθμευση και ανάπλαση της «Ριβιέρας»

Ελεγχόμενη στάθμευση και ανάπλαση της «Ριβιέρας»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενόχληση είναι προσωρινή, τα έργα μόνιμα. Αυτή είναι η άποψη των υπευθύνων του Δήμου Πειραιά για την κυκλοφοριακή αναστάτωση που προέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες από τα έργα μονοδρόμησης. Οπως υποστηρίζουν, ήδη από την περασμένη Κυριακή, όταν τελείωσε η δεύτερη φάση των μονοδρομήσεων, οι Πειραιώτες είδαν με ανακούφιση τις αλλαγές και προσπαθούν σταδιακά να προσαρμοστούν σε αυτές. Ορισμένα προβλήματα αναμένεται να λυθούν το επόμενο διάστημα, είπε στην «Κ» ο κ. Παναγιώτης Ρέππας, αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης και Αρχιτεκτονικού του Πειραιά, όπως η απομάκρυνση της νησίδας στην Εθνικής Αντιστάσεως και αλλαγές στη μονοδρόμηση κάποιων στενών. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν και άλλες αλλαγές, όπως η δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και το σύστημα φορτοεκφόρτωσης καταστημάτων.

Ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τα έργα που ξεκίνησε ο δήμος του: «Θα πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια, είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια ταλαιπωρία. Βλέπουμε όμως ότι ήδη οι Πειραιώτες προσαρμόζονται, ενώ ειδικά η μονοδρόμηση της Πειραϊκής είχε μεγάλη ανταπόκριση» αναφέρει ο κ. Ρέππας.

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, στα αμέσως επόμενα σχέδια εντάσσεται η δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Οι κάτοικοι θα αποκτήσουν ετήσια κάρτα δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο, με την οποία θα μπορούν να σταθμεύουν σε θέσεις σημειωμένες με ορισμένο χρώμα. Με άλλο χρώμα θα είναι σημειωμένες οι θέσεις στάθμευσης των επισκεπτών, που θα μπορούν να αφήνουν το αυτοκίνητό τους το πολύ για τρεις ώρες, καταβάλλοντας ένα ευρώ ανά ώρα. Το έργο έχει δημοπρατηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ειδικών εσοχών σε κεντρικούς δρόμους όπως η Β΄ Μεραρχίας και η Τσαμαδού, προκειμένου να κάνουν στάση τα φορτηγά τροφοδοσίας των καταστημάτων χωρίς να εμποδίζουν όλη την κυκλοφορία μιας λωρίδας, όπως γίνεται σήμερα. Θα υπάρχει μία θέση ανά μερικά καταστήματα. Ακόμα, έχουν αποφασιστεί και άλλες αλλαγές, όπως η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στους δρόμους όπου θα περνάει το τραμ.

Τέλος, μεγαλεπήβολο σχέδιο του δήμου, όπως λέει ο κ. Ρέππας, είναι και η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, από τον Αγ. Νικόλαο μέχρι τον Αγ. Βασίλειο. Η ανάπλαση θα αναβαθμίσει ριζικά την εικόνα της πειραϊκής «Ριβιέρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή