Γιατί οι διάσημοι γίνονται κριτές στα talent shows!

Γιατί οι διάσημοι γίνονται κριτές στα talent shows!

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο κι αν το κοινό ενθουσιάζεται με τις δοκιμασίες των ανθρώπων στα talent shows ας το παραδεχτούμε: κανείς δεν θέλει να βλέπει ένα σωρό αγνώστων στην τηλεόρασή του. Για να δελεάσουν τον τηλεθεατή οι παραγωγοί επιστρατεύουν διάσημους τραγουδιστές στις θέσεις της κριτικής επιτροπής κι από πάνω τους κρέμεται όλη η επιτυχία του σόου. Συνήθως παίρνουν ρίσκο γιατί όσο τέλεια φωνή κι αν έχει ο celebrity δεν γνωρίζουν πώς θα ανταποκριθεί στον ρόλο του και πόσο θα αρέσει στο κοινό. Ο διάσημος εκθέτει τον αληθινό του χαρακτήρα κι αυτό δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Άλλοι τραγουδιστές απέτυχαν παταγωδώς –κι οι παραγωγοί ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους- κι άλλοι έκαναν μια δεύτερη λαμπρή καριέρα! Τα talent shows χτίζουν καριέρες γενικώς άλλωστε, και για τους παίκτες και για τους κριτές… Ας δούμε τους πιο διάσημους κριτές στα διαγωνιστικά σόου τραγουδιού και τι απέγιναν…

 Jennifer Lopez

Η πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα σταρ του Hollywood και βασικό gossip θέμα στα tabloid όλου του κόσμου τώρα και κριτής του American Idol… Ανάποδα δεν έπρεπε να έχουν γίνει αυτά; Όχι ακριβώς. Κανείς δεν είναι πιο διάσημος  από τους ριάλιτι TV stars… Όταν η Jennifer Lopez είπε το ναι στην 10η σεζόν του American Idol, το 2011, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα γινόταν. Η μαμαδίστικη συμπεριφορά της απέναντι στους υποψήφιους, οι αυθόρμητες αντιδράσεις της, οι σέξι εμφανίσεις on stage και κυρίως τα δάκρυα χαράς και λύπης που άφηνε να τρέξουν έφτιαξαν ένα νέο, λατρεμένο από τους τηλεθεατές προφίλ και η καριέρα της απογειώθηκε. Υπέγραψε πανάκριβα συμβόλαια για ταινίες, τα άλμπουμ της ξεπούλησαν, έγινε πρέσβειρα ομορφιάς μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, κυκλοφόρησε τη δική της σειρά ρούχων, λάνσαρε αυτοκίνητα, πρωταγωνίστησε παράλληλα σε άλλο ριάλιτι, έκανε δικό της σήριαλ, εταιρεία τηλεφωνίας και σειρά αρωμάτων που έγιναν ανάρπαστα. Ό τι κι αν έκανε η 44χρονη ντίβα της διπλανής πόρτας ο κόσμος την λάτρευε. Ακόμη κι όταν χώρισε τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της Marc Anthony και έγινε ζευγάρι με τον 25χρονο χορευτή της Casper Smart, η συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία χειροκρότησε. Στο δεύτερο συμβόλαιό της στο American Idol το 2012 η αμοιβή της ήταν αστρονομική: 20.000.000 δολάρια! Και φυσικά όταν πέρσι αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί έπεσαν. Και οι απολαβές της και οι τηλεθεάσεις. Το νέο της συμβόλαιο υπογράφηκε για 17,5 εκατομμύρια. J.Lo is back!

Ellen DeGeneres

Το κοινό των ριάλιτι σόου είναι απρόβλεπτο και αμείλικτο. Η Jennifer αποθεώνεται αλλά, ποιος θα το περίμενε, η χαρισματική  Ellen DeGeneres παραλίγο να καταστραφεί! Η πιο επιτυχημένη οικοδέσποινα της αμερικανικής τηλεόρασης αυτή την στιγμή και κεντρική παρουσιάστρια των φετινών Oscar δεν έπειθε κανέναν ως κριτής του American Idol! Στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 αντικατέστησε την Paula Abdul υπογράφοντας συμβόλαιο για τουλάχιστον 5 σεζόν. Τον Ιούλιο έσπασε το συμβόλαιο άρον άρον λέγοντας πως το σόου δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα της. Το κανάλι Fox δεν έφερε καμία αντίρρηση.

Britney Spears

To X Factor δεν έχει το εκτόπισμα του American Idol και η Britney Spears… δεν είχε την τύχη της Jennifer Lopez. H πριγκίπισσα της ποπ αμφισβητήθηκε έντονα για τις ικανότητές της να κρίνει τα ταλέντα του σόου και κάποιοι κακεντρεχείς είπαν πως κάποιοι διαγωνιζόμενοι θα έλεγαν καλύτερα τα τραγούδια της. Υπέγραψε το 2012 με μισθό 15.000.000 δολαρίων –το μεγαλύτερο συμβόλαιο για κριτή talent show τότε- αλλά έφυγε μόλις τελείωσε η σεζόν. Κακό πάντως δεν έπαθε. Το περιοδικό Forbes την ονόμασε ως πιο ακριβοπληρωμένη σταρ της μουσικής σκηνής για το 2012 με απολαβές περισσότερες των 58.000.000 δολαρίων. Καθόλου άσχημα Britney!

David Hasselhoff

Κανείς δεν ξέρει πάντως τι μπορεί να σκέφτηκαν οι παραγωγοί του America’s Got Talent όταν έδιναν θέση κριτή στον David Hasselhoff. Ο πάλαι ποτέ σέξι ναυαγοσώστης μας τα έκανε μούσκεμα! Τα προβλήματα με το αλκοόλ τον έκαναν τον πιο περίεργο κριτή όλων των εποχών με απίστευτες τρέλες στο πάνελ. Περιέργως πως το κοινό ήθελε να τον βλέπει από το 2006 έως το 2009. Τότε αντικαταστάθηκε αλλά ο κόσμος δυσανασχέτησε. Οκ, δεν ήταν ο τέλειος κριτής αλλά τελικά είχε ενδιαφέρον. Σίγουρα κανείς διαγωνιζόμενος δεν θα αφιερώσει στον αντικαταστάτη του Howard Stern τραγούδι επειδή τον είχε ερωτευτεί. Ναι, με τον Χάσελχοφ το είδαμε κι αυτό. Πέρασε και μια σεζόν από τη βρετανική εκδοχή του σόου αλλά όχι με την ίδια επιτυχία. Άλλο χιούμορ οι Βρετανοί…

Steven Tyler

Η πιο απρόβλεπτη συνεργασία τραγουδιστή με talent show ωστόσο ήταν αυτή του Steven Tyler με το American Idol! Τι μέλλον μπορούσε να έχει ο εκρηκτικός μποέμ front man των σκληρών Aerosmith στην καρέκλα του κριτή; Ο κόσμος τον λάτρεψε! Η απρόσμενη χημεία του με την Jennifer Lopez, το αδιαμφισβήτητο σεξαπίλ του και οι κρίσεις τρυφερότητας προς τους διαγωνιζόμενους έφτιαξαν ένα ακαταμάχητο προφίλ! Μα… ένας Aerorsmith σε talent show; Ποτέ μην λες ποτέ στην τηλεόραση.

Ακριβώς γι΄αυτό λοιπόν οι παραγωγοί δίνουν τα ρέστα τους τα τελευταία χρόνια σε περίεργους συνδυασμούς αστέρων για τις καρέκλες των κριτών! Ακούστε ονόματα και συνεργασίες:

Οι πιο σέξι συνεργασίες: Christina Aguilera και Adam Levine στο αμερικανικό The Voice του 2011 και… ακόμα καλύτερα Adam Levine, Shakira και Usher φέτος!

Ο πιο αλλοπρόσαλλος συνδυασμός:  Mariah Carey, Randy Jackson, Nicki Minaj, και Keith Urban στο νέο American Idol!

Οι πιο δυνατές συγκινήσεις εκτός Αμερικής: Kylie Minogue και Ricky Martin μαζί στο αυστραλιανό The Voice! H Kylie είναι κριτής και στο βρετανικό Voice αλλά η χημεία της με τον Πορτορικανό σταρ μας ιντριγκάρει!

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή