Νέα πρυτανική θητεία θα διεκδικήσουν Πελεγρίνης – Μυλόπουλος

Νέα πρυτανική θητεία θα διεκδικήσουν Πελεγρίνης – Μυλόπουλος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρυτανική θητεία θα διεκδικήσουν ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Ιωάννης Μυλόπουλος στο ΑΠΘ. Το πράσινο φως τους «άναψε» η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι πρυτάνεις των δύο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα στις πρυτανικές εκλογές του Ιουνίου, καθώς η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη ότι έχουν το σχετικό δικαίωμα, ανατρέποντας την απόφαση του Γ’ Τμήματος του ΝΣΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν ερωτημάτων που υπέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας οι ηγεσίες των νεοσύστατων Συμβουλίων σχετικά με την εφαρμογή του νόμου πλαισίου 4009 του 2011 – το Γ’ τμήμα του ΝΣΚ γνωμοδότησε ότι οι νυν πρυτάνεις δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, αφού ο νόμος 4009 προβλέπει μόνο μία θητεία. Θα μπορούσαν να το κάνουν εάν η θητεία τους είχε διακοπεί με την ψήφιση του νόμου πλαισίου, κάτι που το προέβλεπε ο νόμος. Όμως, με το νόμο 4076 του 2012 ο νυν υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβνανιτόπουλος έδωσε παράταση στη θητεία των νυν πρυτάνεων. Να σημειωθεί ότι σε δέκα ΑΕΙ (μεταξύ των οποίων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ και το ΕΜΠ) η θητεία των πρυτάνεων λήγει στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους τον προσεχή Αύγουστο, και άρα θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

Όμως, μετά από παρέμβαση της Συνόδου Πρυτάνεων ο κ. Αρβανιτόπουλος έστειλε τα ερωτήματα των Συμβουλίων στην Ολομέλεια του ΝΣΚ, η οποία ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο κ. Πελεγρίνης και ο κ. Μυλόπουλος επιθυμούν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Μάλιστα, το ιδιαίτερο είναι ότι ο κ. Πελεγρίνης πληροφορήθηκε την απόφαση της Ολομέλειας προ δύο ωρών, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μπερτσιμά, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προεκλογική του μάχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή