Εντονη ενόχληση των δικαστικών αρχών, άφωνη η κ. Ευ. Κουτζαμάνη

Εντονη ενόχληση των δικαστικών αρχών, άφωνη η κ. Ευ. Κουτζαμάνη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μιλάει η δικογραφία, και τα περί πολιτικής διώξεως δεν αφορούν τις δικαστικές αρχές». Αυτή είναι η θέση των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τα όσα διαδραματίζονται έπειτα από την υποκλαπείσα συνομιλία ανάμεσα στον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και τον υπόδικο βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη.

Τα όσα περί καθοδηγούμενων ενεργειών των δικαστικών αρχών υπονοεί στην εν λόγω συνομιλία ο κ. Μπαλτάκος διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που εκδήλωναν έντονα την ενόχλησή τους για τα λεχθέντα από τον κ. Μπαλτάκο.

Ειδικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που είχε και την πρωτοβουλία των ερευνών για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, ο διάλογος Μπαλτάκου – Κασιδιάρη έπεσε σαν κεραυνός. Ανώτατοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί θεωρούσαν «πρωτοφανή» τα λεχθέντα και η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε μείνει άφωνη με τα «ψευδέστατα και ανυπόστατα», όπως ανέφερε σε συνεργάτες της, που ακούγονται στο επίμαχο βίντεο.

Ανώτατες πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μιλούσαν για «αντιθεσμική πρακτική» για όσα φέρεται να αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος, ενώ η κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, φανερά ενοχλημένη και προσβεβλημένη από τους χαρακτηρισμούς περί «θεούσας» κ.λπ., δήλωσε: «Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενήργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο» και αναφερόμενη στη στιχομυθία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη χαρακτήρισε «ανυπόστατα» τα όσα λέγονται και ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

O υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου με δήλωσή του καταδίκασε και πάλι το φαινόμενο του νεοναζισμού και ξεκαθάρισε ότι οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στις έρευνες για τη Χ.Α. με πλήρη ανεξαρτησία. «Η ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε μεταξύ άλλων, «είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα, με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της».

Το κλίμα στις δικαστικές αρχές, που με κόπο χειρίζονται τη βαριά δικογραφία για την έκνομη δράση της Χ.Α., μετά τις χθεσινές εξελίξεις ήταν βαρύ, ωστόσο έκδηλη ήταν η αποφασιστικότητα των αρμόδιων αρχών ότι «η έρευνα θα προχωρήσει προς κάθε κατεύθυνση, αταλάντευτα και χωρίς να επηρεαστεί στο παραμικρό από τις πολιτικές ή άλλες αντιπαραθέσεις».

Πάντως, ανώτατοι δικαστικοί με πείρα δεκαετιών στη Δικαιοσύνη δεν ενθυμούνται παρόμοιο περιστατικό «εμπλοκής της Δικαιοσύνης σε πολιτικές σκοπιμότητες και σε πολιτικά παιχνίδια», ενώ άλλοι έκαναν λόγο «για πλήγμα κατά του θεσμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή