Χ. Αθανασίου: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση»

Χ. Αθανασίου: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρόκειται για αστειότητες ότι "στήνονται" η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου συνάντησε τον κ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις. «Μου είπε (ο Τ. Μπαλτάκος) ότι "ήταν μια συζήτηση… που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται (σσ. ο Ηλ. Κασιδιάρης) και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω"» ανέφερε ο υπουργός.

«Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Ο Τσίπρας να κοιτάξει τα δικά του. Είναι σε δεινή θέση».

Ερωτηθείς για την καταγγελία Φ. Κουβέλη ότι ο Μπαλτάκος, όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είπε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Κουβέλης, αλλά φαντάζομαι ότι είναι προσωπική πρωτοβουλία του Μπαλτάκου και το αγνοούσε ο πρωθυπουργός».

Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας: «Τα θέματα είναι απλά, έγιναν τα αδικήματα ή όχι; Συνωμότησε όλος ο κόσμος, όλοι οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή