Π. Μπαλτάκος: «Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με τη Xρ. Aυγή»

Π. Μπαλτάκος: «Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με τη Xρ. Aυγή»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μία ημέρα μετά την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος έδωσε χθες (Ρ/Σ REAL) τη δική του εκδοχή για όσα του καταλογίζονται μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο υποκλοπής με τη συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Μπαλτάκος παρουσίασε ως ξεκάθαρα δική του πρωτοβουλία τις επαφές του με στελέχη της Χρυσής Αυγής, παραθέτοντας και τα κίνητρα πίσω από την απόφασή του αυτή: «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς». Απαντώντας σε ερώτηση εάν του είχε αναθέσει ο πρωθυπουργός να απεγκλωβίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι «δεν μου ανέθεσε τίποτα», ενώ επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν ενημέρωνε τον κ. Σαμαρά για τις κινήσεις του: «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτοεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον χρόνο της συνάντησής του με τον κ. Κασιδιάρη, είπε ότι αυτή έγινε τον Οκτώβριο. «Με είδε στον διάδρομο και μου είπε ότι θέλει να μου εκφράσει ένα παράπονο. Δεν ήξερα τι ήθελε να μου πει. Το ότι είναι κατηγορούμενος κάποιος, δεν μπορείς να του πεις, δεν σου μιλάω. Oταν καταλάβαμε όλοι τι συνέβαινε, οι συναντήσεις σταμάτησαν», περιέγραψε.

Οσον αφορά τα όσα εμφανίζεται να λέει, υποστήριξε ότι δεν αποκάλυψε κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό και δεν είχε δημοσιοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης. Παραδέχθηκε, δε, ότι είχε συναντηθεί και άλλες φορές με στελέχη της Χ.Α., μεταξύ των οποίων και οι κ. Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς, οι οποίοι, όπως είπε, τον επισκέφθηκαν για το θέμα της αφαίρεσης αστυνομικής συνοδείας από τη Χ.Α. Ο κ. Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν υποκλαπεί και άλλες συνομιλίες που είχε με στελέχη της Χ.Α., αλλά δήλωσε ότι δεν θυμάται τι μπορεί να έχει πει σε αυτές τις συναντήσεις. «Δεν θυμάμαι. Ο,τι και να έχω πει, είναι στον ίδιο καμβά. Εξυπηρετούσε ένα σκοπό», πρόσθεσε. Αναφερόμενος, τέλος, στο επεισόδιο με τον γιο του στη Βουλή, απέδωσε τη συμπεριφορά του στον κώδικα τιμής που έχει, καθώς «είναι αξιωματικός ΟΥΚ».

Για τη συζήτηση με τον Ν. Τσούκαλη

Ο κ. Μπαλτάκος ερωτήθηκε και για τις αναφορές του κ. Φ. Κουβέλη σε όσα συζήτησε ο πρώην γ.γ. με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη πριν από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή. «Θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές για να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τις έδρες της; Το έλεγα στον Τσούκαλη σαν απευκταία εκδοχή. Αυτή η κουβέντα έγινε εκείνη την ημέρα και ήταν επιθετική προς τον Τσούκαλη. Η Αριστερά θέλει να ευνοήσει εμμέσως πλην σαφώς τη Χρυσή Αυγή;», είπε.

Διαβάστε ακόμη:


Ο Φώτης Καϋμενάκης στη θέση του Π. Μπαλτάκου

Σύμφωνα με το Σύνταγμα η προαγωγή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη

Αναζητείται από την αστυνομία ο γιος Μπαλτάκου

Χ. Αθανασίου: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση»

Μιχελάκης: «Αστείες οι ιστορίες για ακροδεξιούς θύλακες εντός της ΝΔ»

Σάλος και παραίτηση Μπαλτάκου – Ο διάλογος Κασιδιάρη – Μπαλτάκου

Απόψεις – Αναλύσεις


Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία

Ο Τάκης είναι ιδέα

Μακιαβελισμού το ανάγνωσμα

Ολοι οι άνθρωποι του πρωθυπουργού

Τα αναπόφευκτα «ατυχήματα»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή