Αντιδράσεις προκάλεσαν οι μηνύσεις της Ραχήλ Μακρή κατά δημοσιογράφων

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι μηνύσεις της Ραχήλ Μακρή κατά δημοσιογράφων

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια με μηνύσεις και αγωγές κατά δημοσιογράφων αλλά και κατά βουλευτών θα δώσει, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της σε δημοσιογράφους, βάσει της οποίας συνελήφθη η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου την Κυριακή (αργά το βράδυ αφέθηκε ελεύθερη), είπε πως «δεν μετανιώνω γι' αυτό που έκανα, και θα το συνεχίσω μέχρι τέλους και με αγωγές» και προσέθεσε πως θα συμπεριλάβει και συναδέλφους της βουλευτές, όπως η Φωτεινή Πιπιλή.

Η κ. Μακρή ανέφερε ότι αυτό που την εκνεύρισε ήταν ότι τη χαρακτήρισαν «ανεκδιήγητη». Υποστήριξε δε ότι κατέφυγε στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη γιατί απειλείται η ζωή της.

Δήλωσε, επίσης, ότι ποτέ δεν είπε τις συγκεκριμένες φράσεις υποστήριξης της Χρυσής Αυγής. «Επικαλούνται μια ατάκα την οποία ουδέποτε είπα και δεν μπορεί να την αποδείξουν, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις επίτηδες. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στην αστυνομία για να με προστατέψει» σημείωσε.

Η κ. Μακρή επιτέθηκε και κατά της ΕΣΗΕΑ, ενώ αναφέρθηκε στην πρόεδρο της Ένωσης Μαρία Αντωνιάδου, ως κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.

Αντιδράσεις Κεδίκογλου-Γεωργιάδη για τη σύλληψη της Δέσποινας Κονταράκη

«Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις. Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή, που οδήγησαν στη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη, το απόγευμα της Κυριακής, στα γραφεία της εφημερίδας.

«Την πρωτοφανή σύλληψη της συναδέλφου Δέσποινας Κονταράκη», κατήγγειλε με ανακοίνωσή του και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

«Η συνάδελφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της Βουλευτού των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη…», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε  την Ραχήλ Μακρή για υποκρισία.

Πρόσθεσε εξάλλου, ότι πράγματι η βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε τις θετικές αναφορές για τη Χρυσή Αυγή στην επιτροπή της Βουλής, αλλά όσα ανέφερε τα είπε εκτός μικροφώνου, (δεν ήταν ομιλήτρια) και δεν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά.

Για τη μηνυτήρια αναφορά της κ. Μακρή σε δημοσιογράφους, βάσει της οποίας συνελήφθη η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ραχήλ Μακρή ανέβαινε στα κάγκελα της ΕΡΤ και μας κατηγορούσε, μας έλεγε φασίστες, γιατί κλείσαμε την ΕΡΤ και γιατί πλήτταμε την ελευθερία των δημοσιογράφων και τώρα παει να βάλει στη φυλακή τρεις. Να καταλάβουμε το μέγεθος της υποκρισίας».

Η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», Δέσποινα Κονταράκη, συνελήφθη για άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το οποίο, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν άρεσε στη βουλευτή, η οποία θεωρεί ότι τη θίγει. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αναζητούνται για να συλληφθούν για τον ίδιο λόγο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο.

Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κ. Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή