Κύπρος: Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ν. Χριστοδουλίδης

Κύπρος: Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ν. Χριστοδουλίδης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον διπλωμάτη και διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο μέχρι τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, υπέβαλε την παραίτησή του, διότι κατέρχεται ως υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι, παρά την απώλεια ενός ακούραστου και απόλυτα ικανού συνεργάτη, κατανοεί την επιθυμία του να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία στην Ευρώπη, που είναι ο φυσικός του χώρος και ο σταθερός και διαχρονικός του προσανατολισμός.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη δήλωσή του, εξαίρει την πολιτική στάση και το ήθος του Χρήστου Στυλιανίδη, επισημαίνοντας ότι «είναι αυτά που μέτρησαν, όταν κατά τη δύσκολη περίοδο της ανάληψης της Προεδρίας του, του εμπιστεύτηκε το αξίωμα του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει ευχαριστίες στον κ. Στυλιανίδη, για τη σημαντική του συνεισφορά στις προσπάθειες αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και για τη συμβολή του στη διαμόρφωση του νέου διαπραγματευτικού πλαισίου στο Κυπριακό. Ανακοινώνοντας την απόφασή του, ο κ. Στυλιανίδης τη χαρακτήρισε δύσκολη, αφού όπως είπε, αποχωρεί προτού ολοκληρωθεί το έργο της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Ωστόσο, τόνισε ότι η απόφασή του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «φυσική εξέλιξη της πολιτικής του διαδρομής και στηριγμένη στην ισχυρή πεποίθηση ότι το μέλλον της Κύπρου είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπου εκεί θα βρεθούν οι λύσεις με την ενεργό συμμετοχή των Κυπρίων ευρωβουλευτών». Η διατήρηση της αξιοπιστίας και η παρακολούθηση των εξελίξεων στην καρδιά της Ευρώπης, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, εξακολουθεί να είναι μείζονος σημασίας πρωτίστως για το Κυπριακό, αλλά και για τις οικονομικές εξελίξεις.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Κουίνς Κόλετζ του πανεπιστημίου Σίτι της Νέας Υόρκης και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως ειδικός επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών- Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977- 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας, με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.

Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος στο Λονδίνο, αναπληρωτής αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή