Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Παρασκευή

Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Παρασκευή

ποιήματα-και-ύμνοι-για-τη-μεγάλη-παρασ-2018121

Η «Κ» με αφορμή τη σειρά που ήδη προσφέρει στο κοινό με την κυριακάτικη έκδοσή της με τίτλο «Έλληνες ποιητές», στον Άγιο  Διονύσιο Αρεοπαγίτη, έφερε κοντά την ποίηση των εκκλησιαστικών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας  με την ποίηση των Ελλήνων ποιητών. 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου πρόθυμα προσέφερε το χώρο και τους ανθρώπους τους για να φιλοξενηθεί αυτή η βραδιά. Τρεις ξεχωριστές  Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, η Κατερίνα Χέλμη, η Μάρθα Φριντζήλα και η Μαρία Σκουλά απήγγειλαν με μοναδικό (και κάποιες στιγμές σπαραχτικό τρόπο) ποιήματα των Νίκου Γκάτσου, Αγγελου Σικελιανού, Κωστή Παλαμά, Κώστα Βάρναλη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργη Μανουσάκη, Νίκου Καρούζου, Κικής Δημουλά, Τάκη Παπατσώνη και Διονυσίου Σολωμού και ο πρωτοπρεσβύτερος του  Αγίου Διονυσίου, Γεώργιος Τσελαλίδης έψαλλε -σκορπώντας  μεγάλη συγκίνηση στο πυκνό ακροατήριο- αγαπημένους ύμνους από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Μάρθα Φριντζήλα τραγούδησε α καπέλα διαφορετικές εκδοχές του δημοτικού τραγουδιού «Το μοιρολόγι της  Παναγίας» έτσι όπως τραγουδιέται αυτές τις μέρες σε διάφορες περιοχές του  Ελληνισμού. Το κοινό που έσπευσε από νωρίς στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη είχε γεμίσει όλα τα καθίσματα. Οσοι αργοπόρησαν λίγο έμεινα όρθιοι και παρακολούθησαν με κατάνυξη αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Το πολύ θερμό χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης, που άργησε να σταματήσει, είχε απολύτως θέση μέσα σ' έναν ιερό ναό και επιβράβευε έτσι μια εκδήλωση που συνδύασε το κοσμικό με το θρησκευτικό μ' έναν ιδιαίτερο, ταπεινό και λιτό τρόπο.

Δείτε ακόμη:

Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Δευτέρα

Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Τρίτη

Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Τετάρτη

Ποιήματα και Ύμνοι για τη Μεγάλη Πέμπτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή