Νέα καθυστέρηση της δίκης για τη Μarfin, τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία

Νέα καθυστέρηση της δίκης για τη Μarfin, τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω η εκδίκαση του δολοφονικού εμπρησμού της Marfin, για τον οποίο κατηγορούνται δύο άτομα, καθώς η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για τις 14 Μαΐου, εντός της προεκλογικής περιόδου, και ως εκ τούτου θα αναβληθεί. Προχθές συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια έγκυο υπάλληλο, και η προσπάθεια να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης φαίνεται να έχει βαλτώσει.

Στις 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια ογκώδους διαδήλωσης, άγνωστοι πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι και άλλοι να τραυματιστούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών που γνωρίζουν την υπόθεση, δεν είναι βέβαιο ότι τα στοιχεία που περιέχει η σχετική δικογραφία είναι επαρκή προκειμένου να οδηγήσουν στην καταδίκη των δύο κατηγορουμένων. «Το πρώτο αποδεικτικό μέσον είναι οι ενδείξεις. Ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρη η εξέλιξη της δίκης. Οπως και καμιάς δίκης εξάλλου» σχολίασε στην «Κ» ένας από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Παράλληλα, σε μερικές εβδομάδες αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους -στελέχη της Marfin- καθώς δεν είχαν φροντίσει να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία. Η απόφαση αναμένεται να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, σύμφωνα με νομικές πηγές, η σημασία της έγκειται στο ότι αφήνει ανοιχτά «παράθυρα» προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα για τυχόν ευθύνες και άλλων ατόμων που δεν βρέθηκαν εξαρχής στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή