Apple: Ένα βήμα πριν την εξαγορά-μαμούθ της Beats Electronics

Apple: Ένα βήμα πριν την εξαγορά-μαμούθ της Beats Electronics

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Beats Electronics, εταιρείας που είναι γνωστή κυρίως για την κατασκευή αξεσουάρ μουσικής, βρίσκεται η Apple. Η είδηση αποκαλύφθηκε αρχικά από τους Financial Times, ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από αρκετές ακόμη δημοσιογραφικές πηγές, όπως τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Με βάση τα δημοσιεύματα, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ολοκληρωθούν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ η Apple φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει 3,2 δισ. δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση, η συμφωνία θα είναι η ακριβότερη εξαγορά που έχει κάνει η Apple στην ιστορία της.

Η Beats Electronics είναι διάσημη για τα αξεσουάρ μουσικής που κατασκευάζει, με βασικότερο προϊόν της τα ακουστικά. Σύμφωνα με το BBC, με την εξαγορά, η Apple θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των περιφερειακών για «έξυπνες» συσκευές, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή η αξία της Beats Electronics εκτιμάται ότι αγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία, το ερώτημα που παραμένει ανοικτό είναι ποια θα είναι η τύχη της μουσικής υπηρεσίας που λανσάρισε η Beats Electronics φέτος, από τη στιγμή που η Apple έχει τη δική της πλατφόρμα, το iTunes Radio.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή